Experitech
Image default
Bedrijven

Vitaliteit

De vitaliteit van het bedrijf zegt veel over hoe het er aan toe gaat binnen een bedrijf. Zo zegt het wat over de interne communicatie en hoe dingen afgehandeld worden binnen een bedrijf. Er zijn verschillende manieren om de vitaliteit van een bedrijf te meten. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar ziekteverzuim en het personeelsverloop binnen een bedrijf. Hoe hoger beide indicatoren zijn, hoe minder goed de vitaliteit is. Om te kijken naar de vitaliteit van je bedrijf kan je een vitaliteitsAPK doen op de site van Carrierepoort. Hierbij moeten bedewerkers een lange vragenlijst beantwoorden waarna een overzichtelijk plan gepresenteerd zal worden over wat er verbeterd zou kunnen worden binnen het bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die de focus leggen op vitaliteit, 10% betere financiële resultaten boeken. Dit komt onder andere doordat het ziekte verzuim en de persoonsverloop veel lager liggen. Wanneer er een goede vitaliteit is, zorgt dit voor meer productiviteit binnen het bedrijf en verbetert het de organisatie.

 

Een andere manier om de organisatie te verbeteren is door middel van loopbaanbegeleiding. Een loopbaancoach inschakelen kan helpen om je eigen persoonlijke functioneren binnen een bedrijf te verbeteren of te veranderen. Om een bedrijf te laten groeien, moet je als medewerker goed in je vel zitten en productief zijn. Loopbaanbegeleiding biedt medewerkers de kans om als individu zichzelf te ontwikkelen en bepaalde vaardigheden en competenties te verbeteren die voorheen wat zwakker waren. Je kan je op deze manier ook klaar stomen voor de volgende stap in je carrière. Door je bijvoorbeeld met de coach te richten op het verbeteren van de communicatie, samenwerking, empathisch vermogen en/of leiderschap.

 

De vitaliteitsAPK kijkt meer naar de veranderingen die de werkgever kan doorvoeren binnen het bedrijf, terwijl loopbaanbegeleiding vooral gericht is op het verbeteren van het functioneren van de werknemers binnen het bedrijf. Een bedrijf kan er voor kiezen om beide aspecten aandacht te geven om hierdoor het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

http://carrierepoort.nl