Experitech
Image default
Dienstverlening

Achteruitrijcamera

Een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat een achteruitrijcamera veiliger is voor u en uw omgeving dan sensoren. Een achteruitrijcamera voorkomt dus beter een aanrijding tijdens het achteruit inparkeren.

De test die bewees dat achteruitrijcameras veiliger werd uitgevoerd door het Insurance Institute of Highway Safety. Proefpersonen parkeerden hun auto achteruit in om daarna iets met het infotainment systeem te gaan doen. Door de extra opdracht waren kandidaten minder gefocust op het inparkeren zelf. Tijdens het experiment werd tijdens het inparkeren een object achter de auto neergezet dat een kind moest voorstellen. Als de auto’s geen sensoren of een achteruitrijcamera hadden dan werd het kind altijd geraakt. Auto’s uitgerust met een camera raakten het object in 56 procent van de gevallen, bij auto’s met alleen sensoren was dit percentage liefst 94 procent. Opmerkelijk: bestuurders die in een auto zaten met beide opties (sensoren én een camera) raakten het ‘kind’ in 75 procent van de gevallen.

In de verenigde staten komen per jaar 292 mensen om het leven door achteruitrijdende auto’s verder raakten bijna 18.000 mensen gewond door een auto in de reverse stand. Een achteruitrijcamera verminderd het aantal blind spot met 90%. De regering is zelf aan het onderzoeken of achteruitrijcameras verplicht op nieuwe auto’s. Het verplicht maken van een achteruitrijcamera op een auto kan het aantal ongelukken halveren. Veel grotere voertuigen zijn al voorzien van een achteruitrijcamera.

Verder is het ook makkelijk om een achteruitrij makkelijk en zonder gedoe te installeren op oudere auto’s. Vaak is een achteruitrijcamera draadloos wat weer als voordeel heeft dat deze zonder pijn en moeite ingebouwd kan worden in elk systeem zonder daar eerst de volledige auto voor in stukjes te moeten zagen. Een advies laat het door een professional installeren, mocht u het systeem net verkeerd installeren dan is de voorkoming van ongelukken er nog steeds niet en dan bent u slecht een zak geld kwijt zonder dat de wereld om u heen wat veiliger is geworden.

http://www.vanzwitserland.nl/