Experitech
Image default
Energie

Heb ik een elektricien nodig?

Als er werkzaamheden nodig zijn aan de elektra in een gebouw is het slim om een elektricien te bellen, bijvoorbeeld een elektricien Schiedam. Het werken met elektra is een apart vakgebied en kan beter overgelaten worden aan de elektricien. Het is dan ook altijd afgeraden om zelf problemen met de elektra op te lossen, tenzij je over de nodige ervaring en kennis beschikt. Een elektricien kan ingeschakeld worden voor kleine klussen, zoals het verplaatsen van een stopcontact, of voor grote klussen, zoals het aanleggen van een volledig nieuwe elektrische infrastructuur in een huis. Een elektricien kan ook helpen bij allerlei problemen met de elektra.

Waarvoor bel je een elektricien? 

Over het algemeen kan een elektricien helpen met alles wat te maken heeft met de elektra of stroomvoorziening in een huis. De elektricien kan bijvoorbeeld helpen bij storingen en kan de elektra repareren. Hij of zij kan ook de verlichting in het huis, de tuin, of de noodverlichting aanleggen. De elektricien kan ook gebeld worden als er reparaties nodig zijn aan de aardlekschakelaar, of als de zekeringkasten vervangen moeten worden. Mocht je de plek van een stopcontact maar onhandig vinden dan kun je daar ook een elektricien voor bellen. Deze kan het stopcontact op een veilige en correcte manier verplaatsen naar de gewenste plek. 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het inhuren van elektricien kunnen heel erg uiteen lopen. De goedkopere prijzen vind je vaak bij elektriciens die niet gecertificeerd zijn of zwart werken. Deze prijzen liggen vaak rond de 15 euro per uur. Denk goed na voordat je kies voor een zwartwerkende of ongecertificeerde elektricien, aangezien deze vaak niet over diploma’s beschikken. Een gecertificeerde elektricien die voor zichzelf werkt zal over het algemeen tussen de 35 en 45 euro per uur vragen. Hoe meer ervaring iemand heeft hoe hoger het uurloon zal zijn. Een elektricien die voor een groot erkend bedrijf werkt zal over het algemeen tussen de 45 en de 70 euro vragen per uur.