Experitech
Image default
Entertainment

Waarom een truss systeem huren zo populair is

Waarom wordt gekozen voor een truss systeem huren

Tijdens evenementen wordt er vaak gekozen voor een truss systeem huren. Als je kijkt naar wat deze rigging materialen te bieden hebben is dat een logische keuze. Op vrijwel elk evenement zijn er audiovisuele middelen te vinden. Denk hierbij aan verlichting, audio en eventueel beamers. Deze bevinden zich af en toe op grondhoogte, maar soms ook in de lucht. Om deze daadwerkelijk de lucht in te hijsen zijn er trussen nodig. Dit is vaak het geval bij grote evenementen waarbij het geluid over een groot gebied verspreid moet worden. Of als er hoge tribunes zijn waarbij mensen ook moeten kunnen horen wat er zich op het podium afspeelt. Om al deze zaken te regelen kiezen organisatoren vaak voor een truss systeem huren.

De voordelen van een truss systeem huren

Een truss systeem huren heeft als groot voordeel dat je tijdens het evenement zonder probleem gebruik kunt maken van de nuttige materialen, en dat je naderhand de materialen weer met het grootste gemak kunt inleveren. Je hoeft niet meer na te denken over eventuele opslag voor de trussen. Met sommige bedrijven kun je het zelfs zo afstemmen dat zij het truss systeem voor je komen brengen en achteraf weer ophalen. Zo heb je er totaal geen opkijken naar en kun jij je focussen op je evenement.

Welke andere toepassingen hebben truss systemen?

Trussen zijn uiterst handig als het gaat om het dragen van audiovisuele middelen. Maar dat zijn niet de enige toepassingen. Zo kun je ook creatief worden met deze materialen. Als jij bijvoorbeeld een groot reclamedoek wilt gebruiken voor je evenement dan kun je trussen gebruiken om dat doek aan te bevestigen. Je kunt zelfs kiezen om barren te maken die gemaakt zijn van verschillende truss elementen.

Een truss systeem huren dat past bij jouw locatie

Belangrijk is dat jij een truss systeem huurt dat aansluit op jouw locatie. Van te voren een plan hiervoor maken is belangrijk. Zo weet jij welke elementen je nodig hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden om een truss systeem te maken. Zo kun je rechte elementen gebruiken, om één rechte lijn aan truss systeem te maken. Maar wellicht heeft jouw locatie een bocht of hoek nodig. Ook dan kun je deze gebruiken om je systeem compleet te maken.

Laat je truss systeem installeren door professionals

Realiseer je dat een truss systeem alleen geïnstalleerd mag worden door een partij die hiervoor is opgeleid. Het gaat om werken op grote hoogte en dat is gevaarlijk. Doe dus altijd navraag of jouw partij naar keuze dit ook aanbiedt. Vrijwel altijd is dit het geval. Om verrassingen en teleurstellingen te voorkomen is het aan te raden om de vraag alsnog te stellen tijdens het proces van het truss systeem huren.

https://riggingbox.nl/