Experitech
Image default
Gezondheid

Assertiviteitstraining voor meer zelfvertrouwen

Heb je er wel eens over nagedacht om een assertiviteitstraining te volgen? Vind jij het ook vaak lastig om voor jezelf op te komen en durf je je gevoelens en gedachten niet op de juiste manier te uiten? Dan is het volgen van een assertiviteitstraining waarschijnlijk iets wat je goed kunt gebruiken. Je kijkt altijd op naar anderen mensen die wel durven te zeggen wat ze vinden en je vind het knap hoe zij vaak wel de confrontatie aan durven te gaan. Als je niet assertief bent kan dit veel nadelige gevolgen hebben in de werk –of privésfeer en je kan hinder ondervinden in bepaalde situaties.

Een assertiviteitstraining kan je helpen om beter met situaties om te gaan die je nu nog lastig vindt. Je moet goed onthouden dat iets wat een ander kan leren, jij ook kan leren. Het lijkt misschien nog ver weg, maar door het volgen van een assertiviteitstraining kun jij leren om beter voor jezelf op te komen en met meer zelfvertrouwen naar de rest van de wereld te kijken. Wil jij nou meer weten over het volgen van een assertiviteitstraining? Kijk dan eens op de bovenstaande website om meer over dit fenomeen te weten te komen.

Assertiviteitstraining volgen?

Een assertiviteitstraining kan heel goed helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Bij een assertiviteitstraining wordt er geleerd hoe je beter voor jezelf op kunt komen en hoe je kunt omgaan met situaties die je lastig vindt. Waarschijnlijk vindt je het lastig om conflicten aan te gaan en ga jij problemen het liefst uit de weg. Je vindt het moeilijk om je mening te ventileren en bent vaak bang voor de reactie van de mensen om je heen. Als je hier last van hebt kun je hier veel hinder van ondervinden in je werkleven en in de privésfeer.

Een assertiviteitstraining kan je erbij helpen om deze aspecten te verbeteren. Als anderen dit immers kunnen, kun jij dit natuurlijk ook leren. Door het volgen van een assertiviteitstraining is het inzetten van de juiste communicatie heel belangrijk. Assertief zijn is immers niks meer dan het op de juiste manier uiten van je gedachten en gevoelens, waarbij je respectvol blijft naar anderen en ook naar jezelf toe. Wil jij ook een assertiviteitstraining volgen en weet je niet goed waar je dit kunt doen? Op de bovenstaande website staat informatie over een organisatie die zich richt op het geven van speciale assertiviteitstrainingen. Je kunt je aanmelden op de website en bellen of mailen voor meer informatie.

http://www.actinmove.nl/assertiviteitstraining/