Experitech
Image default
Gezondheid

Geen hoofdpijn meer dankzij botox

Botox, het wondermiddeltje dat vooral bekend is onder vrouwen door de rimpel verminderende werking die het heeft als het via een injectienaald wordt ingespoten. Maar botox kan op nog veel meer manieren gebruikt worden. Zo wordt het regelmatig ingezet bij stijve spieren om de boel wat op te rekken. Maar botox wordt ook voor niet-cosmetische ingrepen gebruikt. Sterker nog, het is in opkomst als medisch middel tegen verschillende soorten hoofdpijnen.

Want migraine en botox gaan tegenwoordig prima samen in dezelfde zin. Per toeval kwamen chirurgen er achter dat botox naast rimpels verwijderen ook hoofdpijn kan doen verdwijnen. Een patiënt kwam ooit voor een kleine rimpelbehandeling en had toen ook last van migraine aanvallen. Na de rimpelbehandeling kwam hij er echter achter dat naast de rimpels ook de hoofdpijn verdwenen was. Deze ontdekking heeft daarna uitkomst geboden aan veel verschillende migraine patiënten.

Ook in Nederland bieden steeds meer plastische chirurgen en klinieken een botox  behandeling tegen migraine en andere vormen van hoofdpijn aan. Zo kan je op faceland.nl meer informatie opvragen over de behandeling. Het is echter van te voren onduidelijk wat het resultaat is, aangezien het bij de ene persoon een stuk beter werkt dan bij de andere persoon. Sommigen merken geen verschil, anderen merken dat de pijn wat minder intens is geworden en sommigen zijn er helemaal vanaf. Toch is de pijn in verreweg de meeste gevallen zo heftig dat het sowieso loont om het te proberen.

Het enige nadeel dat komt kijken bij de behandeling is dat het tot op heden niet wordt vergoed in Nederland. Maar de kans is aanwezig dat dit in de toekomst zal veranderen, omdat onder meer ooglidcorrecties en medisch noodzakelijke borstvergrotingen weer in het basispakket zijn opgenomen en de kans groot is dat andere semi-medische behandelingen in de nabije toekomst zullen volgen.

http://faceland.nl/