Experitech
Image default
Gezondheid

Let hierop wanneer je gembershots gaat kopen

Gembershots zijn ontzettend populair. Zo zouden ze veel gezondheidsvoordelen met zich mee brengen en goed voor ons lichaam zijn. We komen ze steeds vaker tegen op de menukaarten van juicebars en restaurants. Maar wat is een gembershot precies en waar moet je op letten als je er eentje gaat kopen?

Wat zit erin?

Een gembershot is een versgeperst drankje waar gemberwortel in zit. Het wordt gedronken in een klein glaasje, vandaar ook dat het een shotje wordt genoemd. Om tot een gembershot te komen wordt verse gemberwortel geperst of geraspte gember gecombineerd met andere sapjes zoals citroensap of sinaasappelsap. De ingrediënten kunnen verschillen per recept. Het shotje heeft een peperige smaak en is een beetje pittig. Omdat de smaak soms te heftig wordt gevonden worden er andere zoetere ingrediënten aan toegevoegd om de smaakbeleving wat frisser te maken. Een gembershot wordt doorgaans voor een maaltijd gedronken of in der ochtend.

De voordelen van een gembershot

De gembershots zijn zo populair omdat ze kunnen helpen bij het versterken van je immuunsysteem. In een ver verleden werden gemberelixers al gebruikt om verschillende aandoeningen te kunnen behandelen. Doordat gember stoffen bevat die antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen geeft het een boost aan je immuunsysteem. Daarnaast draagt gember bij aan een betere spijsvertering en kan het worden gebruikt als een effectief middel tegen misselijkheid. Ook kan gember helpen wanneer je probeert af te vallen, het verlaagt namelijk de bloedsuikerspiegel en bevordert het gewichtsverlies. Een gembershot is klein maar heeft dus ontzettend veel voordelen. 

Waar moet je op letten?

Wanneer je van plan bent een gembershotje te kopen is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Gebruik je bijvoorbeeld bloedverdunners? Dan is het beter om het shotje te laten staan omdat gember een bloed verdunnend effect zou kunnen hebben. Wanneer je diabetes hebt en bepaalde bloedsuiker medicatie gebruikt is het ook beter om een gembershot over te slaan omdat het invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Bij een allergie voor gember is een gembershot uiteraard ook niet het juiste drankje voor jou. Tot slot is het belangrijk om te letten op de suikers die in de shot zitten. Sommige shotjes die je koopt kunnen boordevol toegevoegde suikers zitten om de pittige smaak af te vlakken, deze suikers zijn juist niet gezond.

Maak het zelf

Wist je dat je zelf een gembershot kunt maken? Dat kun je gewoon doen in je eigen keuken. Zodat je vanuit je eigen huis ook eens de gezondheidsvoordelen van gember kunt ontdekken. Ook zelf een gembershot maken? Bekijk hier welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt.https://www.sap.je/