Experitech
Image default
Kinderen

Speelgoed met veel speelplezier

Kinderspeelgoed zoals bestuurbare auto’s zijn altijd erg populair onder de jeugd. Deze auto’s kunnen op afstand bestuurd worden en overal heen rijden, binnen of buiten. De auto komt met een afstandsbediening die signalen verstuurt naar de auto, terwijl de auto deze ontvangt met een antenne. In de auto zit ook een motor die ervoor kan zorgen dat de kleine auto kan bewegen, zoals sturen of accelereren. Bij bestuurbare auto’s voor kinderen zit er in de auto vaak een elektrische motor of werkt de auto met een accu. Deze kan dus weer snel opgeladen worden als de auto zonder energie zit. Uiteraard zitten er ook verschillen tussen de bestuurbare auto’s, ze verschillen namelijk in snelheid of rijtijd.

Zelf een bestuurbare auto bouwen 

In de winkel of online zijn vele bouwpakketten beschikbaar om je eigen auto in elkaar te zetten. Deze kan je daarnaast ook personaliseren met verschillende kleuren of patronen. De bestuurbare auto komt in verschillende groottes en kleuren. Zo heeft de ene auto een felgroene kleur en rijdt lager over de vloer, maar de andere is donkerblauw en rijdt juist erg hoog. Ook zijn dergelijke auto’s te koop in thema, bijvoorbeeld een ambulance, politiewagen of een brandweerwagen. Sommige auto’s staan er zelfs bekend om dat ze kunnen transformeren in een ander model of een robot. Een bestuurbare auto is in principe ook voor alle leeftijden! Met een ingewikkeld bouwpakket ben je zelf uren zoet.

Waar moet bestuurbare auto aan voldoen

Een bestuurbare auto heeft veel specificaties en voordat je er een aanschaft moet je vanzelfsprekend goed onderzoek doen naar wat wel of niet gewenst is. Allereerst heeft iedere auto een ander bereik, de signalen van de afstandsbediening tot de auto worden maar tot een bepaalde afstand gezonden. Sommige auto’s hebben maar een bereik van 20 meter, terwijl andere auto’s wel tot 100 meter signalen kunnen ontvangen. Ook beschikken alle auto’s over een verschillende accu en kunnen dus niet allemaal even lang rijden. Kies dus voor een auto met een duurzame accu voor het langste speelplezier. Bovendien bereiken niet alle auto’s dezelfde snelheden. Een kinderauto zal bijvoorbeeld minder snel gaan dan een auto voor een volwassene. Doe bij aanschaffing dus een afweging wat wel of niet belangrijk is voor jou of je kind.