Experitech
Image default
MKB

Verpakkingsproces versnellen met een strappingmachine

Machines voor het samenvoegen van materialen

In de industrie is het verpakken van producten, voorwerpen, voedsel of bouwmaterialen een continuproces. Men is steeds meer bezig om dit op een zo efficiënt mogelijke manier te doen. Niet alleen voor de kostenbesparing, ook voor het vebruik van minder materiaal zodat er duurzaam verpakt wordt. Vervoer en transport is een grote branche in Nederland. Nederland loopt enorm voorop t.o.v. andere landen. Routes efficiënter inzetten, personeel scholen, infrastructuur verbeteren en de veiligheid waarborgen. Tijdens het vervoeren van bijvoorbeeld bouwmaterialen kan er veel fout gaan. Zeker wanneer het om breekbare materialen gaat. Stel eens voor dat er een weg aangelegd gaat worden van duizenden vierkantemeters. Hier zijn hele grote partijen klinkers/bakstenen voor nodig. Bakstenen worden vaak verpakt vervoerd met omsnoeringsbanden van plastic/metalen strips. Het inbinden van de bakstenen met de strips gebeurt met strappingmachines. Het samenvoegen heeft als voordeel dat het vervoer op een veilige manier plaatsvindt en dat het vervoermiddel zo’n groot mogelijke partij tegelijk kan vervoeren. Elke strappingmachine heeft eigen kwaliteiten en voordelen. Het hangt af van de materialen, doelen, snelheid en de industrie welke strappingmachine geschikt is voor de onderneming.

Strappingmachine gebruiken in de industrie

De machine is te gebruiken voor allerlei producten. Er zijn tientallen strappingmachines verkrijgbaar in de markt. Hierin zitten vaak grote kwaliteitsverschillen, prijsverschillen en functies. Bij het investeren is het belangrijk hoe het productieproces verloopt binnen de onderneming. In dit artikel worden er 4 strappingmachines uitgelicht.

TP-601YAM Tauris Transit (Wash down machine)

Een machine geschikt voor de voedingsindustrie. Luxe uitstraling en een lange (houdbaarheid) vanwege corrossie bestendige onderdelen. Volledig geautomatiseerd kunnen de producten verpakt worden. Vooral geschikt in een ruwe omgeving

TP-703H Castor

De castor machine is een alles kunner binnen het binden van palletladingen en gestapelde dozen. Een volautomatische machine voor vele transportlijnen mogelijk. Makkelijk te integreren binnen het productproces. Zeer gebruiksvriendelijk. door de effectieve werken zal het productieproces versneld worden en zal er flink bespaard worden op de verpakkingskosten.

TP-711NT TANDEM

De Tandem strappingmachine is geschikt voor de gedrukte media industrie voor het verpakken van drukwerk. Werkt met een touchpanel wat snel te begrijpen is. 

TP-201YS (SUS 304 stainless steel frame)

Ideaal voor het verpakken van vlees, vis en gevogelte. Gemaakt voor roestvast staal. Geschikt voor de kleinere industrieën en zeer onderhoudsvriendelijk.

 

http://vddriftverpakking.nl/verpakkingsmachines/strappingmachine/