Experitech
Image default
Auto

Kan een zzp’er een auto leasen?

Peugeot Partner lease bij bestelauto leasen 

Een auto voor je bedrijf kan een grote aanwinst zijn. Je kan zo van de ene naar de andere klant en het hele land doorkruisen om zaken te doen. Maar een auto van de zaak regelen voor je bedrijf is een net zo’n risicovolle stap als het bedrijf zelf beginnen. Het is een groot bedrag wat je in een keer uitgeeft. Veel zzp’ers willen dat geld liever gebruiken voor andere investeringen en kosten om hun zaak draaiende te houden. Maar je kan ook uit iets anders kiezen dan een auto kopen. Een auto leasen zzp.

De drempel van een auto leasen

Een auto leasen zzp kan voor veel zzp’ers een goede keuze zijn. Je betaalt iedere maand een vast bedrag, waardoor je een mooi overzicht houdt over je kosten. En er zitten financiële voordelen aan een auto van de zaak met verschillende aftrekposten en je kan BTW terugvragen over de aantal gereden zakelijke kilometers. Maar een auto leasen als zzp’er kan nog een grote klus zijn. Leasemaatschappijen willen zeker weten dat je het maandbedrag kan betalen. Hiervoor willen ze graag je jaarrekeningen zien. Dat kan lastig worden. Zeker als je nog maar net bent begonnen en dus nog helemaal geen jaarrekeningen hebt om te laten zien.

Hulp voor de zzp’er

Desondanks wordt het leasen van een auto steeds populairder onder zzp’ers. Er zitten nu eenmaal veel meer voordelen aan dan een auto te kopen of zelfs gewoon te huren. Gelukkig zijn er nu ook leasemaatschappijen op de markt gekomen die zich gespecialiseerd hebben in zzp’ers. Zij adviseren je wat de beste leasemogelijkheid is voor je startende bedrijf en welke auto het meest geschikt is. Zoals eerst een simpele Peugeot om eerst alleen van plaats naar plaats te rijden. Of gaat het al zo goed dat je meteen een Mercedes Vito lease kan krijgen, zodat je je hele werkplek kan meenemen op de weg? Verschillende leasemaatschappijen willen je daar graag bij helpen.

https://www.bestelautoleasen.com