Experitech
Image default
Auto

Welke occasion kunt u het beste kopen

Wanneer u binnenkort een leuke tweedehands auto wilt gaan kopen is het belangrijk om u goed te oriënteren voordat u tot de koop overgaat. Occasions zijn erg in trek de afgelopen jaren omdat er minder lease auto’s op de weg belanden en ook de private lease vaak een stap te ver is voor mensen met een minder groot budget. Een tweedehands auto kopen is vaak wel een onbekend terrein voor consumenten en het is juist enorm belangrijk om hier de benodigde voorbereiding voor te treffen. Het kopen van een occasion puur op basis van emotie kan op een teleurstelling uitlopen en is zeker geen zeldzaamheid ondanks het feit dat de auto als object steeds betrouwbaarder is geworden. Bekijk hier het aanbod occasions velp.

Welke mogelijkheden binnen uw budget

Voordat u een keuze voor een auto maakt is het belangrijk uw budget te bkijken. U heeft de aanschafkosten van het voertuig waarschijnlijk al wel in uw hoofd zitten maar hier toch nog een paar inzichten. Vergeet niet dat de aanschafkosten eenmalig zijn maar dat de reguliere kosten als verzekering, belasting, onderhoud, APK en brandstof ook belangrijke uitgaven. Voordat u tot een aankoop overgaat is het dan ook zinvol om deze factoren mee te laten spelen in uw beslissing. Zorg ervoor dat u hier een duidelijk beeld over heeft en maak een calculatie voor uw geliefde merk en model.

Onderhoudshistorie

Omdat de grootst onzeker factor de onderhoudshistorie van het voertuig is zal er voor aankoop een duidelijk beeld moeten zijn van alle reparaties en onderhoudsbeurten van het voertuig. Vaak is er een onderhoudsboekje aanwezig maar controleer deze ook echt bij de laatste dealer. Bel deze gewoon en vraag eens naar de historie van het voertuig. De kilometerstand kan ook extern worden getoetst op kenteken bij de RDW. Wanneer het voertuig is ingevoerd zal dit direct naar voren komen.

http://www.saab-arnhem.nl