Experitech
Image default
Bedrijven

Dingen die u kunt doen om uw fietsonderdelen langer mee te laten gaan

Mogelijk kunt u de levensduur van uw componenten verlengen door een paar eenvoudige stappen te volgen. Of uw kettingen, remblokken of kettingbladen nu continu verslijten, goed onderhoud en fiets reparatie zullen u helpen meer kilometers uit uw onderdelen te halen. Hier zijn enkele eenvoudige technieken die u kunt toepassen om geld te besparen en te voorkomen dat u regelmatig onderdelen van uw fiets moet vervangen, of u nu in uitdagende omstandigheden rijdt of veel kilometers maakt. Hoewel het geen garantie is dat u nooit meer onderdelen van uw fiets hoeft te vervangen, moet u er wel naar streven om er zo veel mogelijk gebruik van te maken.

Was uw fiets na het rijden in onaangename omstandigheden

Er komt veel weg vuil op uw fiets als u in modderige of vochtige omstandigheden rijdt. Als u niet al dit gruis wegspoelt, zullen de verschillende onderdelen van uw fiets voortijdig verslijten. Ga daarom, ook al ben je kil en nat, de tuinslang uit of was je fiets onder de douche om al het vuil weg te spoelen voordat je hem opbergt. Een grondige fiets wasbeurt maakt het ook eenvoudiger om eventuele andere problemen op te sporen die mogelijk moeten worden opgelost.

Kijk door uw ketting voor verslechtering en verander deze indien nodig

Voordat u iets anders doet, moet u ervoor zorgen dat u een kettingchecker gebruikt om de ketting lengte te meten en deze te vervangen als deze versleten is. Uw cassette en kettingbladen kunnen versleten raken als u te veel blijft rijden met een uitgerekte ketting, waardoor ze eerder moeten worden vervangen dan anders nodig zou zijn. Koop een kettinggereedschap, ontwikkel de verantwoordelijkheid om kettingslijtage te controleren en bespaar uzelf de moeite. Je beschermt je fietsonderdelen en je portemonnee.

Reinig en smeer de lagers van uw balhoofd, trapas en derailleurwieltjes

Hoewel het misschien niet het eerste is dat in u opkomt, kunnen lagers verslijten en kunt u hun levensduur verlengen door ze schoon te maken en te smeren. Vervang de afdichtingen en derailleur neuswiel bussen. Als u neuswielen met patroon lagers gebruikt, zorg er dan voor dat ze soepel werken en smeer ze opnieuw na het verwijderen van de lagerdeksels. Om de levensduur van je balhoofd- en trapaslagers te verlengen, moet je ze ook reinigen en smeren. Door dit te doen, kunt u alles gemakkelijk laten stromen, wat resulteert in minder slijtage en wrijving.