Experitech
Image default
Bedrijven

Een tand trekken: hoe laat je dit het beste verlopen?

Een tand trekken: hoe laat je dit het beste verlopen?

Voor veel mensen is het een moment om snel te vergeten: het trekken van een tand of kies. Het trekken van een tand kan veel verschillende redenen hebben. De meest voorkomende redenen zijn echter omdat de tand rot is of omdat het gebit gecorrigeerd gaat worden met orthodontie. In deze gevallen komt er op de plek van de getrokken tand vaak een implantaat tand te zitten. Deze implantaat wordt gemaakt van hoogwaardige en sterke kunststoffen, waarna hij in de kaak wordt geïmplanteerd. Bij het trekken van een tand zijn er een aantal dingen waar je rekening mee zult moeten houden.

–          Zorg dat je weet welke ingreep er gaat plaatsvinden. Op deze manier zal je niet voor verrassingen komen te staan wanneer je in de stoel ligt. Een behandeling voor een kaakontsteking wordt bijvoorbeeld anders aangepakt dan het trekken van een verstandskies.

–          Informeer bij de dokter naar het verloop van de operatie wanneer je vertrekt. Mag je eten, drinken of roken? Vaak is dit niet het geval aangezien er een open wond in de kaak zit. Deze dient eerst te helen voordat er gegeten kan worden.

–          Zorg dat je voldoende pijnstillers in huis hebt. Wanneer je net geopereerd bent, mag je vaak na het uitwerken van de verdoving over stappen op pijnstillers, vooral als de wond nog erg gevoelig is. Wanneer je terugkomt van de operatie is het fijner als je alles al in huis hebt, in plaats van dat je eerst nog langs de winkel moet. Je kunt eventueel ook vrienden of familie vragen om een boodschap voor je te doen.

–          Pas op met de open wond in je mond. Vooral de eerste dagen kan het verkeerd aflopen wanneer u krachtig gaat spoelen, of het bloed probeert uit te spugen. Maak de wond ook enkel schoon met steriel gaas, anders kunnen er infecties optreden

Het trekken van een tand is geen pretje, echter dien je altijd in gedachten te houden dat er in principe niks fout kan gaan. Wanneer je angst voor de operatie hebt, geef dit dan aan bij de tandarts. Deze weet als geen ander hoe hij of zij hier mee om moet gaan.

https://www.experitech.nl