Experitech
Image default
Telefonie

Apple Watch tips

Toen de Apple Watch in april 2015 uitkwam, was het niet alleen een nieuw product: het was de eerste keer dat Apple in aanraking kwam met wearables, een geheel nieuwe markt waar ze eerder voor terugdeinsde. Helaas maakte dit het voor Apple zeer moeilijk om zonder interface-traditie te tekenen dezelfde intuïtieve gebruikersvriendelijkheid te bereiken als met de Mac- en de iOS-apparaten.

In plaats daarvan smeedde Apple nieuwe interfacemethoden en nieuwe manieren om het apparaat te besturen. Er zijn meerdere invoermethoden: een aanraakscherm dat gevoelig is voor twee drukgraden, twee hardwareknoppen en stembesturing en talloze apps van derden die een verschillende benadering hebben voor een ontwerptaal die nog niet volledig is opgelost.

Dit betekent dat de Apple Watch vol zit met geheime functies en onbekend potentieel. In dit artikel delen we al onze tips en geheimen om u te helpen meer uit uw Apple Watch te halen, van vitale maar relatief bekende interfacetechnieken om trucjes te verdoezelen voor het optimaliseren van de manier waarop apps zich gedragen. En inclusief nieuwe functies toegevoegd met watchOS-software-updates.

Gebruik de Digitale Kroon om te navigeren

Toen mensen de Apple Watch voor het eerst gingen gebruiken, merkten ze dat ze een Home-knop wilden zoals die onder het scherm op de iPhone en iPad. Maar er is al een startknop: de Digital Crown. Als u op de Digital Crown drukt, voert u acties uit die vergelijkbaar zijn met de startknop op uw iPhone: tik er eenmaal op om terug te gaan naar het startscherm of houd ingedrukt om Siri te activeren.

Hoewel er op de Apple Watch niet veel wordt gedaan voor multitasking, kan de Digital Crown ook iets vergelijkbaars mogelijk maken.

Als u de Apple Watch gebruikt en snel wilt terugkeren naar de laatste app die is gebruikt, dubbeltikt u op de Digital Crown en wordt de laatste app automatisch geopend. (Dit werkt ook vanuit de wijzerplaat.) Dan, als je eenmaal klaar bent met die app, kun je terugschakelen naar de eerste app (die nu de ‘laatst gebruikte app’ is) door nogmaals op de Digital Crown te drukken.

Gebruik de Digital Crown om apps te openen

Er zijn een aantal manieren waarop u door de Apple Watch kunt navigeren. Je moet gewoon de weg vinden die bij je past.

Apps in het startmenu kunnen bijvoorbeeld worden geopend door op het pictogram te tikken, maar sommige mensen hebben geconstateerd dat tikken onjuist is; soms mis je en open je de app links of rechts van je gewenste app.

Als u de app op een druk bezocht startscherm wilt vinden, moet u mogelijk uitzoomen met de Digital Crown om de gewenste app te vinden. Zodra je het hebt gevonden, tik je er dichtbij om in te zoomen op het gebied en centreer je de app op het scherm.

Zodra het gecentreerd is, kunt u in plaats van erop tikken, de Digital Crown gebruiken om in te zoomen en het te openen – het is veel nauwkeuriger en bevat een coole animatie wanneer u inzoomt op de wijzerplaat.

Als alternatief kunt u de alfabetische lijstweergave proberen in plaats van de rasterweergave – dit kan eenvoudiger zijn om te navigeren. Druk hard op het startmenu en selecteer de juiste optie.

Gebruik personaliseer de app-dock

De eenvoudigste manier om een app op je horloge te openen – of in ieder geval een veelgebruikte app – is door het dock te gebruiken, dat is toegevoegd met watchOS 3 en opnieuw is ontworpen in watchOS 4. Deze snel-lancerende app wordt geopend door op de knop te drukken. zijknop.

Elke app kan in het dock wonen, ongeacht of deze vooraf is geïnstalleerd of door een derde partij is gemaakt. Apps die u daar plaatst, worden voortdurend vernieuwd, zodat u een live voorbeeld kunt bekijken wanneer u van links naar rechts in het dock veegt. Als je op een app tikt in zijn live preview, wordt deze meteen gestart (of vrijwel onmiddellijk).

Je kunt maximaal tien apps kiezen om in het dock te plaatsen. Open de Apple Watch-app op je iPhone en tik vervolgens op My Watch> Dock. Zorg ervoor dat Favorieten bovenaan staat en tik vervolgens rechtsboven op de optie Bewerken om apps in of uit het dock te verplaatsen. Je kunt ook kiezen in welke volgorde ze voorkomen.

Of tik op Recent en watchOS vult het dock automatisch met de apps die u recentelijk hebt gebruikt.

Verbeter de levensduur van de batterij

Hoe presteert de batterij van je horloge? Het origineel en Series 1 zouden het gematigde gebruik van een dag redelijk gemakkelijk kunnen doorstaan: als je weet wat je doet, kunnen ze het grootste deel van de seconde overleven.

De Apple Watch Series 2 is goed voor twee dagen gebruik tussen de oplaadbeurten en we ontdekten dat het op een derde moment lunchtijd was. De Series 3 zou op een vergelijkbare standaard moeten werken (als u de cellulaire functie helemaal niet gebruikt, hoe meer u doet, hoe meer de batterij zal lijden).

Als je deze prestatieniveaus niet haalt, is het de moeite waard om contact op te nemen met Apple Support om te zien of je een duff-model hebt. Maar er zijn enkele eenvoudige trucs die je als eerste kunt proberen.

Het is mogelijk dat u alleen uw gebruik van bepaalde bijzonder energieverslindende apps hoeft in te checken. Sommige wijzerplaten gebruiken meer macht dan anderen; sommige instellingen zijn beter voor het verbeteren van de levensduur van de batterij. Bezuinigen op meldingen – en het aanmoedigen van je horloge om vaker in te checken met de gepaarde iPhone voor updates – zijn het proberen waard.

We praten over alle methoden die u in dit artikel kunt gebruiken: Hoe u de Apple Watch-batterij langer laat duren

Wilt u nog leuke  Apple watch bandjes kopen? Ga dan naar de Watchbandjes-shop.