Experitech
Image default
Bedrijven

Wat voor soort steiger heb ik nodig?

Zijn er verschillende soorten steigers? Ja! En het gebruiken van de juiste steiger tijdens een klus is erg belangrijk. Maar om te weten wat voor steiger je nodig hebt, is het wel eerst belangrijk om te weten wat voor soorten steigers er zijn. Er zijn rolsteigers en kamersteigers en deze steigers dienen allebei voor andere doeleinden. Beide soorten steigers vind je bij steigerdeals.nl en deze kan je eenvoudig online bestellen met een hele snelle levering.

Waarvoor gebruik je een rolsteiger?

Steigers die hoog zijn en licht van gewicht zijn vaak rolsteigers. Rolsteigers worden over het algemeen buiten gebruikt en omdat ze licht van gewicht zijn kan je ze makkelijk heen en weer rollen. Een rolsteiger heb je in alle maten en ze kunnen wel zo hoog zijn als 14 meter. Doordat ze van aluminium zijn gemaakt, zijn ze extra licht maar ook heel stevig. Doordat ze heel licht zijn en heel hoog is het wel belangrijk dat je ze op de juiste manier in elkaar zet, ook het verankeren van je steiger is hierbij belangrijk. Dit is zelfs verplicht vanaf 8 meter hoog. Een rolsteiger is dus ideaal als je buiten te werk gaat op grote hoogtes, ook als je hierbij veel je steiger moet verplaatsen is een rolsteiger ideaal.

Waarvoor gebruik je een Kamersteiger?

In een aantal gevallen is het erg handig om een steiger in huis te hebben, als je bijvoorbeeld moet gaan schilderen of als het plafond hoger is dan normaal. Een kamersteiger kan je makkelijk verstellen waardoor je makkelijker bij het plafond kan komen, ook kan je een kamersteiger makkelijk inklappen en opbergen en kan je hem altijd weer eenvoudig pakken. Deze steiger opbergen is dan ook heel makkelijk, dus als je een klus binnenshuis hebt dan is een kamersteiger ideaal.