Experitech
Image default
Energie

Een aantal checks voor een CV ketel storing

Heeft de CV ketel storing? Oei dat is erg vervelend. Een CV ketel kan natuurlijk na zoveel jaar oud zijn en dat kan ervoor zorgen dat er storingen ontstaan of dat de CV ketel zijn werk niet meer goed doet. Je kan tegenwoordig erg snel en makkelijk een CV ketel vervangen. Vaak is dit ook wel de beste optie wanneer je problemen ervaart met een CV ketel. Een CV ketel kan naarmate deze te oud wordt enorm veel extra energie vreten dat erg duur kan zijn voor je portemonnee. Laat je CV ketel vervangen bij YDR in stallatietechniek. 

Wat kost een nieuwe CV ketel? 

Het vervangen van je oude CV ketel en daarvoor een nieuwe CV ketel plaatsen kan inderdaad een grote uitgave zijn die je liever niet doet. Het kost je alleen vaak nog meer wanneer je dit niet doet en de oude CV ketel meer stroom vreet dan levert. De kosten van een CV ketel en het plaatsen is bij elkaar inbegrepen dus je betaald eigenlijk niks extra’s voor het plaatsen van de nieuwe CV ketel. Het hangt er vanaf welke CV ketel je nodig hebt wat de kosten zijn. Vraag vrijblijvend een offerte aan op de website van YDR Installatietechniek. 

Wat moet ik doen tijdens een storing? 

Een storing aan je CV ketel is natuurlijk erg vervelend. Er kunnen een aantal oorzaken zijn waardoor er een storing is ontstaan en voordat er iemand langs komt zijn er een aantal checks die je kunt doen om te kijken of je het daarmee kan oplossen of dat er echt iemand langs moet komen. Dit zijn de checks: 

  • Is de druk hoog genoeg? Zo niet, vul deze aan en laat ontluchten.

  • Brand de waakvlam nog?

  • Is er in de wijk een storing met gas of elektra geweest?

  • Heb je aardlekschakelaar gecontroleerd en de stoppen?

  • Geeft het toestel een storings teken aan?

  • Reset het toestel eens.