Experitech
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn belangrijke specificaties van een kruimeldief?

Een kruimeldief pak je er makkelijk even bij als je een glas gebroken hebt of wanneer er koekkruimels op de bank liggen. Het is een licht apparaatje zonder snoer. Zo snel als je het erbij pakt is het ook weer opgeborgen. Een kruimeldief is een gewenste aanvulling in ieder huishouden, maar welke specificaties zijn nu vooral belangrijk, wanneer je een kruimeldief wilt aanschaffen? 

De accu

Vooral als je je kruimeldief voor een iets langere tijd wilt gebruiken, bijvoorbeeld om de bekleding van de auto te stofzuigen, is het verstandig een model te kiezen met een goede accu. Sommige apparaten werken op een Li-ion accu, anderen op een accu van NiMH. Over het algemeen worden de Li-ion accu’s als beter bestempeld, aangezien ze langer meegaan en sneller op te laden zijn. Uit een kruimeldief test is gebleken dat er grote verschillen zijn in accuwaardes.

Bediening

Hoe je de kruimeldief moet bedienen, zegt veel over het gebruiksgemak. Moet je constant een knop ingedrukt houden? Dit wordt al snel vermoeiend. Om jezelf kramp in je hand te besparen, kun je dus beter voor een model gaan waarbij je enkel een schuifje hoeft om te zetten. Sommige kruimeldieven hebben verschillende standen, waaronder een turbostand.

Verschillende opzetstukken

Sommige kruimeldieven hebben verschillende opzetstukken die je werk kunnen vergemakkelijken. Zo kan een siliconen opzetstuk gebruikt worden om gemorst sap op te zuigen, indien het een wet&dry-kruimeldief betreft. Een turbomondstuk is het beste hulpmiddel om huisdierharen te verwijderen en een kierenmondstuk helpt je tussen kleine kiertjes vuil te verwijderen. Als je een kruimeldief voor verschillende doeleinden wilt gebruiken, kunnen dit soort bijgeleverde opzetstukken dus wel handig zijn.

Laadstation of stekker?

Er zijn kruimeldieven op de markt die opgeladen worden met een laadstation dat je aan de muur hangt. Dit is op zich makkelijk, want op deze manier ligt het apparaat nooit in de weg en pak je het er makkelijk bij. Wel moet je plaats hebben voor dit laadstation en je moet het ook maar willen hebben, het hangt namelijk wel constant aan je muur. Andere kruimeldieven worden opgeladen met een stekker. Net zo makkelijk, alleen moet je dan wel een andere plaats vinden om het apparaat op te bergen.