Experitech
Image default
Energie

4 Klussen waarbij het handig is om een rolsteiger te gebruiken.

Boven je hoofd een klus uitvoeren kan soms erg lastig en vermoeiend zijn en daarom is het handig als daar oplossingen voor zijn. Deze oplossingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit ladders, het probleem hierbij is dat je een ladder telkens moet verplaatsen als je klaar bent op een bepaald stukje, ook kan je niet overal een ladder neerzetten. Een vervanging van een ladder kan een steiger zijn, deze kunnen vaak een stuk hoger komen en ook heb je een groter gebied waar je in kan werken omdat je hier op kan lopen. Maar aangezien er veel soorten steigers zijn, welke moet je dan gebruiken? Elke steiger heeft andere voor en nadelen dan de andere en daarom is het belangrijk om te kijken welke steiger bij je klus past.

Een rolsteiger

Een rolsteiger is een steiger die veelal buiten wordt gebruikt, ben je buiten aan het werk? Neem dan een rolsteiger. Deze steigers zijn licht in gewicht omdat ze van aluminium zijn gemaakt maar daarom zijn ze ook super stevig. De naam zegt het al, een rolsteiger is gemaakt om te rollen door de wieltjes die eronder zitten. Door het lichte gewicht en de sterkte, in combinatie met de wieltjes zorgen ervoor dat deze steiger ideaal is voor buiten gebruik. Maar bij wat voor soort klussen kan je deze steiger dan gebruiken?

Schilderwerk

Schilderen kan je op veel hoogtes doen en soms is het de bedoeling dat je ver boven je hoofd moet schilderen, dit kan een muur zijn of een deel van je huis. Wanneer je buiten moet schilderen dan kan het handig zijn om een rolsteiger te gebruiken. Het voordeel hierbij is dat je op een groter gebied kan werken dan met een ladder en je kan al je spullen mee naar boven nemen. Het enigste moment dat je naar beneden hoeft te komen is als je een keer de rolsteiger moet verplaatsen of als je klaar bent.

Renovatie

Een renovatie aan je woning, muur of een ander gedeelte buiten is ook een reden om gebruik te maken van een rolsteiger. Een ladder is vaak te klein, smal en onstabiel om grote klussen uit te voeren. Hierbij kan een rolsteiger ook weer helpen.

Timmeren en klussen

Bij het timmeren of klussen ben je vaak intensief bezig met gereedschap en andere materialen en deze kan je vaak niet helemaal kwijt op een klein laddertje. Een rolsteiger is hier ook weer ideaal om al je spullen neer te leggen en om zelf ook nog aan het werk te kunnen. Is het een klus die je niet alleen kan uitvoeren? De meeste rolsteigers zijn geschikt voor meerdere mensen en op deze manier kan je toch nog je klus uitvoeren.

Versieringen

Tijdens de kerst hangen veel mensen vaak versieringen buiten op, dit kan in een boom zijn, kerstboom, huis, muur en nog veel meer. Een rolsteiger is ideaal om alle versieringen veilig op te hangen zodat je gegarandeerd lekker kunt genieten tijdens de feestdagen.

Waarbij is het niet handig om een rolsteiger te gebruiken?

Als je binnen aan de slag moet is het vaak handig om een ander model te gebruiken die geschikt is voor binnengebruik, denk bijvoorbeeld aan een kamersteiger. Deze Kamersteiger is vaak wat kleiner en lichter en nog makkelijker om te verplaatsen. Voor het verven binnenshuis hebben ze bijvoorbeeld ook kamersteiger met een platform van een meter hoog, dit is vaak een ideale hoogte om goed te kunnen verven. Ook als je aan het werk gaat op het dak is het beter om zonder te werken omdat deze toch niet op het dak kan komen, hier zal je zelf op moeten lopen. Het is dan beter om gebruik te maken van een lader die eenvoudig bij het dak terecht komt.