Experitech
Image default
Eten en drinken

Het belang van water en waterkoelers in organisaties

Je lichaam bestaat voor 55 tot 75% uit water en dit is dus een erg belangrijke vloeistof voor ons. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen en zuurstoftoevoer geregeld wordt en het verwijdert afvalstoffen uit ons lichaam. Daarnaast houdt het ons lichaam op de juiste temperatuur.

Het lichaam verliest ongeveer dagelijks zo’n 2,5 liter water en deze moet aangevuld worden om het lichaam weer optimaal te laten functioneren. De meeste mensen halen de wateraanvulling van 2,5 liter per dag niet. Hiervoor zijn diverse redenen hierbij kan gedacht worden aan het feit dat het onprettig is om 5 keer per dag naar de wc te moeten tot het niet voorhanden zijn van water.

Naast uitdroging zorgt te weinig water ook dat het metabolisme stilvalt. Dit betekend dat de afbraak van vet niet meer plaatsvind. Dit is dus met name tijdens het sporten zeer belangrijk. Ook zorgt uitdroging voor ‘valse’ honger. De signalen die uitdroging uitzend zijn hetzelfde als die honger uitzend wat tot gevolg kan hebben dat je start met eten i.p.v. hetgeen dat je nodig hebt. Met alle negatieve gevolgen.

Zorg er dus voor dat uw medewerkers altijd voldoende water kunnen drinken. Plaats een aantal waterkoelers op strategische plaatsen en uw medewerkers zullen hun waterniveau beter op peil houden. Daarnaast heeft het dezelfde sociale functie als de koffieautomaat.

http://www.aqualight.nl/NL/77/watercoolers.html

Gerelateerde artikelen

Olijfolie Manolakis is super gezond puur en zacht. Olijfolie om in te bakken, warme,koude gerechten

Volledig verzorgde catering voor bedrijven

Diverse groentesap recepten nu op onze website