Experitech
Image default
Financieel

Worden persoonlijke leningen duurder in 2022?

Als je snel geld nodig hebt, of je nu een autoreparatie, een medische rekening wilt betalen of jezelf wilt redden tijdens een periode van werkloosheid, dan is het aanspreken van je noodfonds over het algemeen de beste keuze. Maar als u geen spaargeld heeft, kan een persoonlijke lening uw volgende beste optie zijn.

Met een persoonlijke lening kunt u voor elk doel geld lenen. U kunt er een afsluiten om een verrassingsrekening te dekken, of u kunt een persoonlijke lening afsluiten voor een niet-dringende zaak, zoals het renoveren van uw huis, het kopen van meubels of het upgraden van wat elektronica. Maar misschien is het via een achtergestelde lening dan wel beter?

Het voordeel van persoonlijk leningen, naast hun flexibiliteit in hoe u uw geld uitgeeft, is dat ze de neiging hebben om relatief concurrerende rentetarieven in rekening te brengen. In feite betaal je over het algemeen veel minder rente op een persoonlijke lening dan wanneer je kosten in rekening brengt op een creditcard en deze in de loop van de tijd aflost. Maar dit jaar kan een persoonlijke lening u om een belangrijke reden meer geld kosten.

De rente op leningen zou over de hele linie kunnen stijgen

Dit jaar zouden consumenten uiteindelijk meer geld kunnen betalen om te lenen in verschillende hoedanigheden, van persoonlijke leningen tot hypotheken tot creditcards. De reden heeft te maken met het plan van de Federal Reserve om de Federal Funds-rente te verhogen.

Nadat de rente een aantal jaren stabiel bleef om het economische herstel van het land na de uitbraak van COVID-19 te stimuleren, heeft de Fed plannen aangekondigd. om de rente dit jaar te verhogen. Nu stelt de Fed de consumentenrentetarieven niet echt vast. Het bepaalt eerder de rentetarieven die banken elkaar in rekening brengen voor kortetermijnleningen.

De beslissingen van de Fed kunnen echter wel degelijk invloed hebben op de ontwikkeling van de consumentenrentetarieven. En dus is de kans groot dat de rentetarieven op persoonlijke leningen dit jaar zullen stijgen, net zoals we een stijging van de rentetarieven voor andere leencategorieën kunnen verwachten. Let hier dus op als je een uitbouw financieren overweegt.

Moet je dit jaar een persoonlijke lening afsluiten?

Als u op enig moment in 2022 geld moet lenen, kunt u een persoonlijke lening overwegen. Maar voordat u er een aanvraagt, moet u bedenken of er een meer betaalbare manier is om toegang te krijgen tot het geld dat u nodig heeft.

Als u een huis bezit en er overwaarde in heeft, kunt u een lening of overwaarde voor uw eigen huis afsluiten krediet (HELOC), die beide mogelijk minder rente in rekening brengen dan een persoonlijke lening. U kunt ook overwegen een uitbetalingsherfinanciering te doen, waarbij u meer leent dan uw bestaande hypotheeksaldo en het overtollige geld in contanten krijgt om te gebruiken wanneer u wilt.

Als u geen huis bezit, kunt u kan een persoonlijke lening uw meest betaalbare optie vinden om geld te lenen. Maar u moet ook weten dat hoe hoger uw kredietscore, hoe groter uw kansen om een concurrerende rentevoet voor een persoonlijke lening te krijgen — en om in de eerste plaats goedgekeurd te worden voor een lening.

Dit is niet om zeggen dat u niet in aanmerking komt voor een persoonlijke lening als uw krediet niet zo groot is. Maar als je die kant op gaat, zou je uiteindelijk veel rente kunnen betalen, terwijl een hogere score het afsluiten van een persoonlijke lening meestal betaalbaarder maakt.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/