Experitech
Image default
Hobby en vrije tijd

3d Pen op de basisschool

Ik ben een vader van 2 jongens die op de basisschool zitten. Omdat ik betrokken ben bij het schoolleven zit ik ook in de oudercommissie en help mee met allerlei activiteiten. We denken ook vaak mee met het bestuur als het gaat om nieuwe lesmethoden en dergelijke. Ik vind het leuk om met mijn jongens te knutselen. Een van de laatste dingen die ik aangeschaft heb, zijn 3d pennen voor ons alle 3. Hiermee maken we de leukste 3d modellen en naarmate we er handiger in worden besefte ik dat het maken van 3-dimensionale vormen eigenlijk heel leerzaam is.

Handvaardigheid

Tijdens een bijeenkomst op school heb ik voorgesteld de 3d pen te gaan gebruiken tijdens handvaardigheid. Naast het feit dat de pen de fantasie prikkelt en de creativiteit doet stromen is het ook een middel om bepaalde geometrische vormen uit te leggen. Maar ook zwaartekracht en bijvoorbeeld de hefboomtechniek wordt daarmee simpel uitgelegd. Eigenlijk waren alle ouders direct enthousiast, maar het bestuur wees mij op de kosten. Ik heb het op me genomen om uit te zoeken hoe we dit project kunnen gaan financieren. En dat was veel eenvoudiger dan ik in eerste instantie dacht!

3d Pennen inkopen

Tegenwoordig kunnen 3d printers al worden geleased. Kijk maar eens op de website van goedkope3dpen. Dat is een prettige constructie, want de printer wordt ook onderhouden en de filamenten automatisch aangevuld. Maar was dit ook mogelijk voor de 3d pennen? Ik heb een leverancier benaderd met mijn vraag en hij heeft mij een offerte gestuurd voor 25 pennen inclusief filament. We mochten de factuur in termijnen voldoen. Het was echter toch nog nodig het bestuur van de school verder te overtuigen. Mijn argument dat 3d printers en pennen de techniek van de toekomst zullen bepalen, gaf de doorslag. Binnenkort kunnen de kinderen aan de slag met de 3d pennen en iedereen is enthousiast.