Experitech
Image default
Zakelijk

MS Excel training op maat

Ik ben onlangs aangenomen als office manager bij een groothandel. Natuurlijk ben ik blij met mijn nieuwe baan en ik kan niet wachten tot mijn eerste werkdag volgende maand. Men heeft aan mij gevraagd of ik in de aanloop mijn Excel vaardigheden wil aanscherpen. Er wordt veel met deze software gewerkt en mijn skills bleken enigszins onder de maat. Geen overkomelijk probleem als ik bereid was een training te volgen om mijn kennis op te schroeven. Natuurlijk heb ik hier geen bezwaar tegen. Het bedrijf maakt geregeld gebruik van een gerenommeerd opleidingsinstituut, TailoriT, waar ik contact mee mocht leggen om een training te volgen.

Specifieke wensen

Toen ik de organisatie belde om te informeren naar de mogelijkheden voor een Excel training, bleek men op de hoogte van de werkwijze van mijn nieuwe baas. Dat verraste me wel. Zeker toen ik uitlegde wat mijn wensen waren, dachten ze direct met mij mee en wisten ze precies wat ik wel en niet zou moeten leren. Het bleek dat zij al eerder onder andere een Excel training op locatie hadden verzorgd voor mijn nieuwe collega’s. Het zou dus een maatwerk training worden en ik kon kiezen uit een training op locatie of een training via e-learning. Dat laatste had mijn voorkeur.

E-learning op maat

Nadat TailoriT met mijn nieuwe werkgever de lesstof had bepaald, werd ik geïnstrueerd over de werking van het e-learning programma. Het was simpel en snel geregeld en voor ik het wist zat ik achter mijn laptop aan mijn eerste les te werken. Wat een luxe om te leren waar en wanneer ik dat zelf wilde! Ik was dan ook sneller door de lesstof heen dan ik had verwacht, want de uitleg was helder en de opdrachten waren duidelijk. De training werd afgesloten met een toets die ik cum laude afsloot. Ik ben er nu helemaal klaar voor om aan de slag te gaan bij mijn nieuwe werkgever.