Experitech
Image default
Huishoudelijk

HET KIEZEN VAN EEN KLEUR TEMPERATUUR VOOR UW GU10 LED

LED GU10 Lampen zijn er in twee kleurtemperaturen te vinden, warm wit en koel wit. Het begrijpen van het verschil tussen deze twee soorten van licht en hun geschiktheid voor bepaalde toepassingen is een belangrijk onderdeel van het koopproces en zal zorgen voor een volledige tevredenheid.

Wat is een kleurtemperatuur? Niet verwonderlijk ook, als het gaat om kunstmatige verlichting zijn er veel verschillende “soorten” van licht. Veel mensen herinneren zich dat wanneer Compacte Fluorescentielampen (Cfl ‘ s) voor het eerst werden geïntroduceerd er veel klachten waren dat het licht veel “kouder” leek dan traditionele halogeen lampen. Dit is omdat zij verschillende kleurtemperaturen hebben.

Kleur temperatuur is één van de belangrijkste kenmerken van licht en bepaalt hoe warm of koud het licht is. Alle kleurtemperaturen zijn toegewezen aan een zogenaamde Kelvin waardering. Kleuren met een lagere kelvin waardering zijn over het algemeen warmer, terwijl hogere kelvin koeler is.

Warme kleuren zijn erg zacht met een licht gelige tint en zijn een goede, maar niet perfecte replicatie van de traditionele halogeen lampen. Koele kleuren zijn zeer helder met een zwak blauwe tint en worden soms vergeleken met het licht van tl-lampen.

Wat waar goed werkt? Vanwege zijn zachtheid, is warm wit is over het algemeen beter voor algemeen licht. Het is ook goed voor een ontspannen en comfortabele omgeving. Deze kan bestaan uit de woonkamer, slaapkamer, gangen en eetzaal.

Koel Wit wordt vaker gebruikt in openbare ruimten, zoals kantoren en winkelcentra. Het heeft de neiging te fel te zijn voot algemene verlichting. Echter, is het niet ongewoon om deze te vinden in keukens en badkamers.

Twee kleurtemperaturen in combinatie met elkaar maken soms nogal spectaculaire resultaten. U vindt dit in het bijzonder met de “gelaagde” of “dual purpose” licht regelingen. Bijvoorbeeld, in een kunst galerij, warm wit zou worden gebruikt voor het maken van zachte achtergrond sfeer terwijl koud witte GU10 LED Spots kunnen worden gebruikt om het kunstwerk te benadrukken.

http://www.leds-depot.nl/