Experitech
Image default
Webdesign

Webshop beginnen zonder eigen voorraad

Stel je kunt een grote partij komkommers inkopen voor een heel scherpe prijs. Je koopt de partij maar kunt geen marktstand krijgen. Je raakt de komkommers niet kwijt en moet de verliezen pakken. Je kunt natuurlijk ook een webshop beginnen en met affiliate producten jouw webwinkel vullen. Dan hoef je geen voorraad in te kopen, het financieel risico ligt dan veel lager. Hoe werkt affiliate verkoop en wat zijn de voordelen?

 

Wat zijn affiliates?

Wanneer je een webshop wilt beginnen heb je producten nodig, dat spreekt voor zich. Affiliates zijn leveranciers waarbij je niet vooraf hoeft in te kopen. Bijvoorbeeld een bedrijf die smartphone hoesjes maakt maar niet aan de eindconsument verkoopt. Jij zult zelf de webshop beginnen, zet daar het artikel in. Bij een verkoop licht je de affiliate in en je laat het artikel naar de klant sturen. In ruil voor de verkoop ontvang jij een commissie.

 

Goedkoop een webshop beginnen

Enkele vaste kosten van een webwinkel zijn:

 

  1. Webshop software, bijvoorbeeld Shoptrader
  2. Online hosting en domeinregistratie
  3. Personeel om producten van verkoop tot levering te regelen
  4. Voorraad en opslag

 

Bij een webshop beginnen heb je de juiste software nodig. Het voordeel van Shoptrader is dat je niet veel hoeft te investeren, je betaalt maandelijks een laag bedrag. De online hosting zit daar reeds in verwerkt, je kunt ook jouw domein laten registreren. Personeelskosten kun je voorkomen door de afhandeling uit te besteden. Laat een koerier jouw spullen bezorgen, doe het niet zelf. Voorraad en opslag is niet nodig omdat jouw affiliate partner daarvoor zorgt.

 

Een webshop beginnen met affiliates

Je kunt een complete webshop beginnen met producten die van verschillende affiliates komen. Zelf heb je geen enkel product liggen. Dat is niet zo vreemd, grote winkels doen het precies op deze manier. Online heeft Bol.com veel externe leveranciers, offline moet een merk bij MediaMarkt gewoon ruimte voor een stelling betalen. De leverancier loopt het risico, de winkel beheerder zorgt voor de verkoop.

 

Daarom is een webshop beginnen een uitstekend idee voor jonge ondernemers. De opstartkosten zijn zeer laag, je kunt ook heel snel schakelen. Laat die zachte komkommers maar liggen, bekijk de mogelijkheden van affiliate verkoop!