Experitech
Image default
Woningen

Uw thuiskantoor stylen

Voor velen van ons is de trend van werken op afstand een blijvertje, na bijna twee jaar van dat “tijdelijke” werkstation in uw huis – geleidelijk groeiend en evoluerend naar wat een lelijke en weerbarstige stapel papier en rommel. Misschien heeft deze rommelige werkplek uw eettafel, het keukeneiland of een plek in uw slaapkamer overgenomen.

Het is niet verwonderlijk dat de chaos van uw ad-hocwerkruimte uw leven beïnvloedt. Onderzoek toont aan dat rommel een negatief effect heeft op angstniveaus, stress, eetlust en slaap – om nog maar te zwijgen van de niet-inspirerende esthetiek van dit ‘oorlogsgebied’, waar je misschien aan het verliezende einde bent. Maar je hoeft niet met de witte vlag te zwaaien en je over te geven aan de waanzin.

Hier is wat advies dat ik nuttig heb gevonden in mijn ontwerpen om dat gewicht te helpen tillen.

Waar u uw kantoor in uw huis kunt vinden

Hoewel u de flexibiliteit en het gemak van werken vanuit thuis, ben ik een groot voorstander van de scheiding van professionele en persoonlijke ruimte. Dit biedt privacy tijdens het werken en de mogelijkheid om de deur op je werkdag te sluiten en wat welverdiende R&R te krijgen. Om deze reden moedig ik mijn klanten altijd aan om een speciale kantoorruimte in hun huis te creëren. Als je een hele kamer over hebt, met een deur en een paar andere essentiële dingen waar ik op in zal gaan, des te beter. Maar onthoud dat u, zelfs als de ruimte beperkt is, toch een kantoor aan huis kunt hebben in een groter deel van het huis dat functionaliteit biedt en tegelijkertijd aan uw esthetische verwachtingen voldoet.

Net als bij onroerend goed, als het om uw huis gaat kantoor, locatie is alles. Probeer een ruimte in uw huis te kiezen die is gescheiden van voetverkeer. Mensen die via de hoofdingang komen en gaan, kinderen op zoek naar snacks en rugzakken, of de hond die rondjes om je heen rent, kunnen contraproductief zijn wanneer je je probeert te concentreren, een oproep beantwoordt of deelneemt aan een virtuele vergadering. Zoek een rustige locatie weg van de drukte, zoals een logeerkamer, een plek in de kelder of een hoekje waar je je kunt instoppen en aansluiten voor je werkdag. Om geluid te minimaliseren zou u ook kunnen kiezen voor tegels op houten vloeren.

Als je’ Als u uw winkel opnieuw inricht in een grotere, open woonruimte, zoals vaak het geval is in veel moderne huizen met open plattegronden, kunt u uw kantoorruimte definiëren door een vloerkleed toe te voegen dat groot genoeg is voor uw bureau en een paar belangrijke stukken kantoormeubelen. Dit verankert het gebied dat is afgebakend voor kantoorgebruik. Creëer vervolgens wat scheiding en opslag door een doorkijk boekenkast toe te voegen tussen de werkruimte en het woongedeelte. Hierdoor kan er licht doorstromen en wordt er toch wat privacy toegevoegd.

8 zaken die niet mogen ontbreken

Zodra u de ‘waar’ van uw thuiskantoor hebt bepaald, bepaalt u wat u nodig heeft om de klus te klaren. Laten we ons eerst concentreren op de functie. Elk kantoor heeft een bureau, een stoel, opbergruimte, verlichting en idealiter een deur nodig om 17.00 uur te sluiten. Afhankelijk van uw functie moet u mogelijk ook extra apparatuur plaatsen, zoals meerdere computermonitoren, een tekentafel en als je host meetings, een zithoek voor collega’s of klanten.

Laten we beginnen met verlichting. Dit is misschien wel het belangrijkste element in de kamer. Slechte verlichting is de boosdoener achter hoofdpijn en gespannen ogen, waardoor het bijna onmogelijk is om echt werk gedaan te krijgen! Neem een gelaagd lichtplan op in uw ontwerp, inclusief sfeerverlichting, taakverlichting en, als u dat wilt, accentverlichting. En als je natuurlijk licht via een raam hebt, maximaliseer dat dan ook. Als u zich in een kelder of in een donkere hoek bevindt, zorg er dan voor dat u voldoende omgevingsverlichting heeft, dit is de algemene bovenverlichting in een ruimte. Inbouwspots zijn een goede optie. Taakverlichting, vaak in de vorm van een bureaulamp of een vloerlamp, zou uw werkplek verlichten. Ten slotte is accentverlichting niet per se essentieel, maar het is een leuke touch die wonderen doet voor de sfeer van de ruimte. Gebruik het om een verzameling boeken, je favoriete kunstwerken of een deel van je eigen werk uit te lichten!

Het volgende essentiële kantoor is je bureau en, door associatie, de stoel. De grootste overweging voor het bureau zijn de afmetingen – grootte en hoogte. De bureaustoel wordt echter vaak onderschat. Als je lang zit, moet je hier goed over nadenken. Het is verstandig om indien mogelijk de stoel mee te nemen voor een “proefrit”. Zelfs met online beoordelingen kan het moeilijk zijn om comfort af te meten aan een foto en een geschreven beschrijving. Neem plaats en denk na over ondersteuning, verstelbaarheid en zelfs hoe je beweegt terwijl je werkt (denk aan draaibare stoel of een stoel op wielen.)

 

https://vloerenbaas.nl