Experitech
Image default
Zakelijk

Een bovenloopkraan installeren

Een bovenloopkraan kan in veel gevallen handig zijn in je werkplaats. Vooral als je vaak zware spullen moet verplaatsen naar de andere kant van je werkplaats dan kan een bovenloopkraan heel handig zijn. Dit kun je combineren met een goede elektrische takel. Zo wordt het tillen van zware spullen geschiedenis.

 

Bovenloopkraan

Er zijn verschillende bovenloopkranen te krijgen. Ten eerste is er de enkelliger bovenloopkraan. Deze kraan is geschikt voor productiehallen met beperkte ruimte voor hijsmiddelen. Je kunt met deze kraan tot wel 10 ton tillen. De maximale overspanning is 24 meter. Je kunt ook kiezen voor een dubbelligger bovenloopkraan. Deze is beter geschikt voor extreem zware lasten. Je kunt met deze kraan tot wel 250 ton tillen. De maximale overspanning is 30 meter. Hierbij heb je wel iets meer plek nodig in je werkplaats. Als je een bovenloopkraan wilt kiezen dan zal je dus goed moeten letten op de ruimte die je kunt missen en op de hoeveelheid die je wilt tillen. Je kunt namelijk nooit meer tillen dan de bedoeling is. Twijfel je dus of je het haalt met 10 ton omdat je misschien af en toe 12 ton moet tillen, kies dan toch voor een kraan die 250 ton kan tillen.

 

Elektrische takel

Je kunt ook een elektrische takel aanschaffen. Je krijgt deze takels in verschillende sterktes. Zo kun je ze krijgen van 400 Volt maar ook van 230 Volt. Ze kunnen vaak een maximaal gewicht van 5 ton tillen. Je kunt elektrische takels bijvoorbeeld krijgen van het merk Hitachi. Dit is een van de meest betrouwbare merken als het gaat om een elektrische takel. Hierdoor kun je altijd veilig je lasten hijsen en verplaatsen. Deze takels worden geleverd met certificaat om de veiligheid te garanderen. Ook zijn deze takels uitgerust met een noodstop. Alles voor de veiligheid. Ook de schakels van bijvoorbeeld SWF zijn uitgerust met een noodstop. Ook deze elektrische takel is dus een veilige keuze. Een SWF elektrische takel is tevens ruimtebesparend en heeft een compacte behuizing en een optimale inbouwmaat. Heb je dus weinig ruimte in je werkplaats? Dan is ook deze elektrische takel een aanrader. Deze takels worden vaak gebruikt bij de automobiel-, glas en houtindustrie.

https://www.adaklein.nl/bovenloopkranen/