Experitech
Image default
Alarmsysteem

5 beveiligingstips voor nieuwe huiseigenaren

5 beveiligingstips voor nieuwe huiseigenaren

Gefeliciteerd, het is je gelukt! Je hebt je met succes door het web van papierwerk, financiën en onderzoeken genavigeerd en je hebt nu uiteindelijk  de sleutels van je nieuwe huis. Je hebt de belangrijkste hindernis genomen, maar hier houdt het (helaas) nog niet op Buiten de verhuisdozen en inrichtingskeuzes, wil je ook de nodige stappen nemen om je droomhuis te beschermen. Wij van slotenmaker den Haag presenteren ​​vijf tips voor nieuwe huiseigenaren om hun huizen en gezinnen veilig te houden.

Leer je omgeving kennen

Wanneer je nieuw bent in een wijk, is het moeilijk om ongebruikelijke activiteiten vast te stellen, omdat je nog niet weet wat normaal is. Besteed wat tijd aan het leren kennen van het land en observeren van het dagelijks leven in jouw straat. Welke soorten voertuigen rijden buren? Is het normaal om mensen ’s nachts en vroeg in de ochtend te zien? Hoe gebruikelijk zijn bestelwagens, inrijwagens, bouwploegen, bezoeken aan serviceproviders, enz.?

Hoe meer je je bewust bent van wat ’typisch’ is, hoe beter je voorbereid bent om iets buitengewoons of achterdochtig te ontdekken.

Maak kennis met je buren

Je buren kunnen je grootste waakhonden zijn om inbraak of diefstal te voorkomen. Stel jezelf voor en maak kennis met elkaar, zodat ze zich op hun gemak voelen als ze je waarschuwen als er iets mis lijkt te gaan of neem zo nodig contact op met de politie. Zoek uit of er een wijkwachtprogramma is en leer hoe je erbij kunt betrekken.

Bovendien zijn vertrouwde buren heel geschikt om e-mail op te halen of werfwerk te doen als je  op vakantie gaat. Hierdoor lijkt het alsof je thuis bent, zelfs wanneer je dat niet bent, wat inbrekers kan afschrikken.

Verander jouw sloten

Je weet niet wie, of hoeveel mensen, de vorige huiseigenaar sleutels heeft gegeven. Kans niet; verander jouw lokken bij het naar binnen gaan om te voorkomen dat deze mensen gemakkelijk toegang hebben tot jouw huis. Vergeet ook niet om jouw garagedeurcode opnieuw te configureren.

Installeer een huisbeveiligingssysteem

Als nieuwe huiseigenaar heb je waarschijnlijk e-mail of advertenties ontvangen waarin je wordt gevraagd om een ​​huisbeveiligingssysteem te installeren. Neem ze serieus. Een huisbeveiligingssysteem stelt je  en de autoriteiten op de hoogte als er verdachte activiteit plaatsvindt, zodat jouw huis veilig is, ongeacht of je  thuis of afwezig bent. Praat met een vertrouwde beveiligingsprovider om een ​​aangepast plan op te stellen voor jouw behoeften, levensstijl en budget. 

Toegevoegd bonus: met een beveiligingsinstallatie kom je vaak in aanmerking voor een korting op jouw huiseigenaren verzekering.

Voer noodzakelijk onderhoud uit

Inspecteer jouw eigendom om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Controleer lampen buiten, rookmelders, koolmonoxidemelders, raamvergrendelingen, enz. Deze functies spelen allemaal een rol in het voortdurende welzijn en de veiligheid van jouw gezin. Fix of vervang alles wat kapot is of niet naar behoren functioneert.

Je zult ook kritisch willen kijken naar de landschapsarchitectuurbeslissingen van de vorige eigenaar. Veel struikgewas en struiken – vooral dicht bij ramen – en donkere gebieden bieden uitstekende schuilplaatsen voor indringers. Ruim je tuin op als dat nodig is bij je intrek.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag