Experitech
Image default
Alarmsysteem

Het disfunctionerende inbraakalarm of intercomsysteem professioneel laten vervangen

De Vereniging van Eigenaren is verantwoordelijk voor het onderhoud van het appartementencomplex, waaronder onder andere het lappen van de ramen, het laten vervangen van het intercomsysteem en het op orde houden van het inbraakalarm vallen. Wanneer het intercomsysteem of het inbraakalarm namelijk niet goed functioneren, kan dit de bewoners van het appartementencomplex aanzienlijk in gevaar brengen. In het geval van het intercomsysteem kunnen derden eenvoudig in het portiek komen, zonder dat één van de bewoners dit weet. Het intercomsysteem fungeert namelijk als extra ‘check’ voordat iemand het pand binnen gelaten wordt. Ook bij het disfunctioneren van het inbraakalarm kan dit bewoners voor gevaarlijke situaties zetten. Dit komt, omdat het inbraakalarm niet alleen dient om inbrekers buiten de deur te houden, maar ook om bewoners te alarmeren in het geval van brand of andere onveilige scenario’s.

Wat te doen bij een disfunctionerend inbraakalarm of intercomsysteem?

Had jij laatst of heb jij nu te maken met één van deze twee gebreken? Dan schiet Groenewegen Delft je graag te hulp! Onze elektriciens zullen hun expertise en ervaring inzetten om jouw VvE zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo zullen zij eerst onderzoeken wat precies het probleem is en waar zich dit bevindt, waarna er adequate vervolgstappen genomen worden om het probleem te verhelpen. De experts kunnen bijvoorbeeld het intercomsysteem vervangen voor hetzelfde of een vergelijkbaar merk.

Ook het inbraakalarm kan vervangen worden door een vergelijkbare variant, maar het is aan te raden om een kijkje te nemen op de website van Groenewegen Delft voor geavanceerdere systemen. Deze zullen jouw appartementencomplex namelijk optimaal beveiligen, doordat de detectoren onder andere infrarood, bewegingen en gas opmerken. Wanneer dit het geval is, wordt alarm geslagen en kunnen de hulpdiensten ingeschakeld worden. Op die manier staan de bewoners er niet alleen voor en hoeven zij ook niet voor onaangename verrassingen te komen staan.

https://www.groenewegendelft.nl/