Experitech
Image default
Alarmsysteem

Wat is een lockpick set?

Een lockpick set bestaat altijd uit twee onderdelen de lockpick en een spanner. Met de spanner oefenen je een roterende druk uit op de kern van het slot. Dit doe je door hem in het sleutelgat te steken en de kant op te draaien waar je normaal ook naar draait wanneer je het slot met een sleutel opent. 

Wat voor lockpick set voor welk slot?

Aan gezien elk slot uniek is is het handig om complete lockpick set aan te schaffen. Zo kun je verschillende sloten openen. Wanneer je in het bezit bent van een lockpick set is de volgende stap om te gaan oefenen. Dit kun je het beste doen door een goedkoop slot erbij te pakken wat je niet in gebruik hebt. Ik raad je aan om als eerste slot geen sloten van dure merken te gebruiken. Deze zijn namelijk iets lastiger te lockpicken. Een goedkoop slot van bijvoorbeeld de action is perfect. Als je een tweedehands slot gebruikt let er dan op dat dit slot van binnen niet verroest is. Dit maakt het namelijk allemaal een stuk lastiger. Zeker voor je eerste slot wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. 

Er zijn veel lockpick video’s te vinden!

Hieronder heb ik een goede video uitgekozen om je de basis te leren. Dit is eigenlijk alles wat je hoeft te weten. Voor de rest is het alleen maar heel veel oefenen. Je moet je handen er aan laten wennen om de kleinste veranderingen binnen in het slot te leren herkennen.

https://lockpicks.nl/product-categorie/bypass-tools/