Experitech
Image default
Electronica en Computers

Host je website op een slimme manier

 

Klaar met je website maar heb je geen idee hoe je ervoor gaat zorgen dat iedereen de website kan zien? Na het lezen van deze blog weet je dat wel. In deze blog gaan wij je uitleggen hoe je dit doet en waar je dit doet zodat zelfs jij als website hobbyist dit kan doen en andere mensen je website kan laten zien.

Een eigen website hosten zodat iedereen hem kan zien

Het hosten van je website is een cruciaal onderdeel in het opzet proces. Zonder hosting kan je website namelijk niet in de lucht en is het daardoor niet bereikbaar voor mensen van buitenaf. Het kiezen van de juiste hosting manier is daarom een zeer belangrijke beslissing waar je het beste je tijd voor kan nemen. Er zijn veel verschillende manieren van hosting mogelijk maar voor deze blog focussen wij op een van deze manieren. We gaan het namelijk hebben over dedicated server hosting.

Verwacht je veel webverkeer? Host dan via een dedicated server

Zoals we al eerder aangaven is het noodzakelijk om je website te hosten. Het hosten van je website kan op 2 manieren. Manier 1 is een van de meest gekozen manieren, hosten via VPS. Het hosten via deze manier is veruit het populairste. Dit komt onder andere doordat de kosten hierbij laag blijven en het aantal website verkeer ook niet al te hoog ligt. Bij VPS maak je met meerdere mensen gebruik van een computer zijn hardware. Hierdoor is het dus moeilijker voor de computer om een website met veel gebruikers succesvol in de lucht te laten. Bij een dedicated server is dit heel anders. Hierbij maak je ook gebruik van hardware van een computer, maar in tegenstelling tot VPS ben je hier de enige die gebruik maakt van de computer hardware. Hierdoor is het dus makkelijker om een website te hosten die veel internet verkeer heeft.

Enkele voordelen van een dedicated server

Buiten het bovengenoemde voordeel van dedicated servers heeft een dedicated server nog veel meer voordelen. Ben je als klant namelijk bezig om je SEO op een hoger niveau te krijgen? Dan kan een dedicated server hier ook nog aan bijdragen. Met  dedicated servers heb je namelijk een eigen persoonlijk IP-adres en dit maakt het mogelijk voor Google om jouw website beter te onderscheiden van andere websites die op eenzelfde server zouden staan. Kort gezegd kan dit een grote positieve invloed hebben op de positionering van je website in de Google zoekresultaten.

Waar vind ik een goede hosting service?

Nu je weet wat een dedicated server inhoudt moet je alleen nog een geschikte hosting service vinden. Er bestaan honderden hosting bedrijven in Nederland met ieder hun eigen budgetten. Omdat je een startende website beheerder bent is het misschien niet zo slim om meteen te kiezen voor een erg dure leverancier. Toch wil je wel kwaliteit voor je geld krijgen en er zeker van zijn dat er zo weinig mogelijk problemen zijn bij het hosten. Kies daarom voor Freaze Hosting. Deze service staat goed aangeschreven en biedt verschillende prijzen aan voor dedicated servers. Meer informatie? Kijk dan op de website van Freaze Hosting

https://freaze.nl/dedicated-servers