Experitech
Image default
Industrie

Radiografische toepassingen voor bovenloopkranen

Radiografische toepassingen voor bovenloopkranen

Voor de juiste radiografische bediening van bovenloopkranen is het belangrijk dat je een betrouwbare en ervaren leverancier selecteert. Wat dat betreft is Hetronic en zeer goede keuze. Zij zijn een van de eerste fabrikanten die op radiografische besturingssystemen, proportionele analoge signalen en feedback via grafische displays aanbood. De radiografische afstandsbedieningen van Hetronic zijn ontworpen voor nagenoeg iedere werk omgeving, inclusief EX omgevingen. Ze bieden bij elkaar passende zenders en ontvangers die samen de ideale bediening voor bovenloopkranen.

NOVA radiografische zenders

De radiografische zenders uit de NOVA lijn van Hetronic zijn ideaal voor het bedienen van bovenloopkranen. Ze zijn erg licht van gewicht en toch zeer robuust. Deze zenders beschikken over maximaal acht lineaire of vier kruis joysticks en kunnen eventueel uitgerust worden met een grafisch display. Het bereik van deze zenders is met ongeveer 100 meter genoeg om grote werkomgevingen te kunnen bedienen. Naast de IP65 beschermingsgraad beschikken de NOVA zenders over oplaadbare accu’s en zijn deze uit te voeren met een heup of nek gordel.

Geschikt voor de ATEX omgevingen

Hetronic is gespecialiseerd in het leveren van radiografische besturingssystemen voor industriële toepassingen in omgevingen die explosiegevoelig zijn. Zogenoemde ATEX omgevingen. Wat is Atex? Atex bestaat uit een aantal richtlijnen die door de Europese Unie opgesteld zijn om explosieveiligheid op de werkplek te garanderen. Deze ATEX richtlijnen zijn in Nederland ook opgenomen in de Arbowet en Warenwet. In deze richtlijnen staat beschreven hoe werkgevers van EX-omgevingen ervoor moeten zorgen dat aan alle veiligheidseisen wordt voldaan. Ook staat in deze richtlijnen dat werknemers gecertificeerd moeten zijn om in een explosiegevaarlijke omgeving te mogen werken. De industriele afstandsbedieningen van Hetronic voel aan de ATEX 114 richtlijn en kunnen dus ingezet worden in EX-omgevingen.

Neem contact op met Hetronic Voor meer informatie over ATEX, de ATEX richtlijnen en radiografische besturingssystemen voor Explosiegevoelige omgevingen kunt u contact opnemen met Hetronic.

https://www.hetronic.nl/radiografische-besturingen/kranen/