Experitech
Image default
Industrie

De civiele ingenieur: wat doet hij precies?

Nederland staat bekend om zijn uitstekende civiele techniek. Dit komt onder andere doordat er veel gebouwd en ontworpen wordt door civiele ingenieurs. Deze ingenieurs hebben een enorme expertise in infrastructuur en waterbouw. Zeer uiteenlopende projecten vanuit de hele wereld worden uitgevoerd door Nederlandse ingenieurs. Zo is Rotterdam een belangrijke plek op het gebied van civiel techniek. Er zijn veel ingenieursbureaus in deze stad die zich bezighouden met het ontwerpen en bouwen van allerlei projecten. Civiele techniek is een breed vakgebied waar je als civiel ingenieur veel kanten mee op kan. Je kan bijvoorbeeld aan de slag gaan bij een gemeente, provincie of waterschap, maar ook in de industrie of het bedrijfsleven is er vraag naar civiel ingenieurs. Het werk kan dus heel divers zijn. Wel is civiel ingenieur altijd een belangrijke schakel tussen de opdrachtgever en de uitvoerende partijen. Je bent dus verantwoordelijk voor het tot stand komen van allerlei projecten. civiele techniek is daarom een interessante, afwisselende en uitdagende studie die veel toekomstperspectief biedt!

Welke kanten kan je op?

Civiel ingenieur is dus een breed vakgebied waar je als civiel ingenieur veel kanten mee op kan. Je kan bijvoorbeeld aan de slag gaan bij een gemeente, provincie of waterschap, maar ook in de industrie of het bedrijfsleven is er vraag naar civiel ingenieurs. Het werk kan dus heel divers zijn. Wel is civiel ingenieur altijd een belangrijke schakel tussen de opdrachtgever en de uitvoerende partijen.

Andere ingenieurs in de wereld

Naast civiele techniek ingenieurs zijn er ook nog vele andere ingenieurs in de wereld. Denk aan elektrotechnische ingenieurs, werktuigbouwkundige ingenieurs en nog vele andere soorten ingenieurs. Iedere ingenieur heeft zijn eigen expertise en focus op een bepaald vakgebied. civiele techniek is daarom een interessante, afwisselende en uitdagende functie. Wil jij graag werken als civiel ingenieur in Nederland? Maters en De Koning is een ingenieursbureau in Rotterdam die verschillende vacatures bied. Neem een kijkje op de website en solliciteer direct!