Experitech
Image default
Mode en Kleding

Gespiegelde zonnebrillen

De gespiegelde zonnebril

Gespiegelde zonnebrillen zijn de laatste jaren erg in populariteit toegenomen en natuurlijk kun je uit vele merken en modellen kiezen bij fuva.nl. Hoe krijg je een zonnebril eigenlijk ‘gespiegeld’?

Hoe werken gespiegelde glazen? Op de zonnebril glazen wordt een spiegelende coating (ook wel flash coating genoemd) aangebracht. Deze coating reflecteert deels (10-60%) het licht dat op de glazen valt. Zodoende wordt de hoeveelheid licht dat de drager van de zonnebril ‘binnenkrijgt’ verminderd. Deze coatings kunnen van elke kleur worden gemaakt en is onafhankelijk van de kleur van het originele glas.

Voordelen

De gespiegelde zonnebril biedt in feite een dubbele bescherming. Het reduceert, net als elke zonnebril, natuurlijk het zonlicht wat in je ogen valt. Maar ook beschermt de gespiegelde zonnebril de ogen tegen de schitteringen van zonlicht dat door gladde oppervlakken wordt weerkaatst.

Zoals op de weg en op het water. Daarnaast geeft een spiegelzonnebril een moderne, coole uitstraling. Kortom, het is zeer zeker ook een fashion accessoire.

Als nadeel zou je kunnen noemen dat een gesprekspartner van de drager van de gespiegelde zonnebril het vervelend kan vinden deze persoon niet in de ogen te kunnen kijken. Het blijven tenslotte ‘kleine spiegels’!

Ray-Ban timmert gespiegeld (!) aan de weg

Marktleider in de zonnebrillen branche is onbetwist Ray-Ban, en dat geldt zeker ook voor de gespiegelde zonnebrillen. Vooral met het bekende model de Aviator, oftewel de piloten bril, is een ruim aanbod van gespiegelde glazen in vele kleuren. Maar ook de rondgevormde zonnebrillen van Ray-Ban bieden gespiegelde glazen. Als altijd combineert Ray-Ban kwaliteit met stijl en draagcomfort.

Een paar modellen

De Aviator komt met gespiegelde glazen in onder meer de kleuren groen, licht- en donkerblauw, oranje, grijs, paars en rood om er maar een paar te noemen. De ronde modellen zijn gemaakt van rubber en metaal en komen ook in verschillende kleuren gespiegelde glazen.

https://www.fuva.nl/zonnebrillen/ray-ban/ray-ban-aviator-rb3025/