Experitech
Image default
Auto

Helft van de verkochte auto’s is een leaseauto

Dat leasen steeds populairder is geworden mag wel blijken, want op dit moment is ongeveer de helft van alle verkochte auto’s een leaseauto. We leasen er dus lekker op los. En dat vooral omdat er veel voordelen aan zitten, je een groot deel van ‘regeldingen’ uit handen geeft en je kunt rijden in de nieuwste auto’s. De economische verwachtingen van de leasemarkt worden telkens weer verhoogd en ook behaald. Het gaat dus heel erg goed met het ‘leaseklimaat’ zoals ze dat noemen.

Geen behoefte aan een nieuwe auto

Woon je in de grote stad, waar auto’s regelmatig een deukje oplopen? Dan wil je misschien liever geen nieuwe auto. Een tweedehands is dan ook prima. Maar dan kun je niet leasen? Echt wel. Bij lokale dealers kun je terecht voor occasions leasen. Zo kun je bijvoorbeeld voor je werk een tweedehands Citroen Berlingo leasen, want de wens voor een nieuw bestelbusje is er helemaal niet. Dit vind je prima, dus waarom ook niet? En leasen is dus mogelijk. Je betaalt wel andere prijzen omdat de auto al in zijn ‘tweede termijn’ zit. Ingewikkeld, maar dat regelt ook de leasemaatschappij wel weer voor je.

Huren of leasen?

Je gebruikt eigenlijk nooit een auto, maar komende drie maanden heb je hem echt elke dag nodig. Een huurauto is een optie, maar er bestaat tegenwoordig ook iets als ‘shortlease’. Dan kun je een korte periode, een auto leasen. Perfect als je in deze situatie zit. Je betaalt alleen de maanden dat je de auto gebruikt, alle kosten en daarna houdt het op. Op deze manier hoef je dus niet in een huurauto te rijden die al tig jaar meegaat, maar is een nieuwer model heel goed te leasen voor een korte periode. Kun je toch nog een auto gebruiken en zonder er gelijk jaren aan vast te zitten.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen