Experitech
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bundelmachine

Heeft u één of meerdere voorwerpen die u wenst te beschermen met behulp van bundelfolie? In dat geval kan een bundelmachine u daar ongetwijfeld mee van dienst zijn. Door gebruik te maken van een dergelijke machine wordt er voor gezorgd dat het verpakken een behoorlijk stuk vlotter verloopt waardoor u heel wat tijd kunt besparen. Bent u eveneens geïnteresseerd in het aanschaffen van één van de verschillende bundelmachines die op de markt terug te vinden zijn? Lees dan snel verder en ontdek hoe een dergelijke machine ook u van dienst kan zijn!

Welke materialen gebruiken met een bundelmachine?

Indien u er voor kiest om een bundelmachine in huis te halen dient u er steeds rekening mee te houden dat deze gebruikt dient te worden in combinatie met verschillende materialen. We onderscheiden op dit vlak voor het beschermen van langwerpige voorwerpen bijvoorbeeld rekfolie of bundelfolie. Bent u evenwel op zoek naar een geschikte inpakkingstechniek om voorwerpen afdoende te beschermen tegen beschadigingen? In dat geval kan er eveneens gebruik worden gemaakt van bundelfolie, maar is deze doorgaans wat dikker. Hierbij is het belangrijk om er rekening mee te houden dat, op het ogenblik dat de diameter van de te wikkelen producten kleiner wordt, de smallere folie wordt toegepast van bijvoorbeeld 125 of 150 meter. Door rekening te houden met deze informatie weet u alvast min of meer van welke inpakkingsmaterialen er voor uw bundelmachine gebruik dient te worden gemaakt.

 

Het gebruik van machinefolie

Veel partijen die er voor kiezen om te investeren in een bundelmachine kijken ook in de richting van zogenaamde machinefolie. Dergelijke folie wordt evenwel uitsluitend gebruikt wanneer het gaat om het inpakken van bijvoorbeeld bouwpakketten voor tuinhuizen. Ook wanneer er pakketten met buizen moeten worden ingepakt kan hiervoor gebruik worden gemaakt van machinefolie. In ieder geval, vooraleer een dergelijke folie te bestellen is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze dus slechts voor een beperkt aantal toepassingen dient te worden gebruikt.

 

Verschillende soorten bundelmachines

Wanneer u er aan denkt om een bundelmachine aan te schaffen is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat er tegenwoordig verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Voor welke van de bundelmachines u uiteindelijk zult kiezen is een beetje afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij niet in het minst aan het budget dat u voor handen heeft, maar sta ook even stil bij het verschil tussen semiautomatische en volautomatische systemen. Alleen door goed alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken kunt u er zeker van zijn dat u uiteindelijk kiest voor die machine die beschikt over de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

https://vddriftverpakking.nl/verpakkingsmachines/strapping-bundelmachine/