Experitech
Image default
Zakelijke dienstverlening

Dynamics 365 Business Central vs. Dynamics 365 CRM

Dynamics 365 Business Central vs. Dynamics 365 CRM

Het sorteren van Microsoft’s Dynamics 365-toepassingen kan ingewikkeld zijn. Sommige hebben overlappende functies, en het kan een uitdaging zijn om erachter te komen welke toepassing geschikt is voor uw bedrijf. Een veelvoorkomend punt van verwarring betreft de verkoopbeheermogelijkheden van Microsoft Dynamics 365 Business Central versus die van Dynamics 365 CRM.

Voordat we daar dieper op ingaan, beginnen we met een overzicht van deze twee producten en wat ze moeten bereiken.

Wat zijn Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 CRM?

Microsoft Dynamics 365 Business Central is Microsoft’s cloud-gebaseerde ERP-oplossing voor kleine en middelgrote organisaties. Het is ontworpen om bedrijven te helpen hun financiën, productie, verzending, projecten, diensten en meer te beheren. Business Central bevat functionaliteiten voor relatiebeheer ter ondersteuning van verkoopinspanningen.

Dynamics 365 CRM is Microsofts robuuste cloud-gebaseerde oplossing voor klantenrelatiebeheer die uit verschillende applicaties bestaat. Met de Dynamics 365 Sales-app, een van de populairste, kunnen bedrijven leads kwalificeren, verkoopkansen beheren, klantrelaties opbouwen, e-mailmarketingcampagnes optimaliseren, enzovoort. 

Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 CRM zijn twee afzonderlijke producten die afzonderlijk moeten worden aangeschaft. Hoewel ze op sommige gebieden vergelijkbare mogelijkheden lijken te hebben, blinkt elk product uit in het specifieke doel waarvoor het is ontworpen.

 

Kunt u Dynamics 365 Business Central gebruiken als CRM-oplossing?

De relatiebeheermogelijkheden van Dynamics 365 Business Central kunnen voldoen aan de behoeften van sommige bedrijven op het gebied van leadbeheer. Met de basisfuncties voor beheer kunt u het volgende beheren:

 

 • Contacten

 • Interacties

 • Segmenten

 • Verkoopkansen

 • Marketing campagnes

 

Met Business Central kunt u prospects invoeren om ze om te zetten in klanten en offertes invoeren om ze om te zetten in orders voor voltooiing met behulp van supply chain-mogelijkheden. Voor bedrijven die op zoek zijn naar een volwaardige CRM-oplossing die gericht is op verkoop en marketing, biedt Business Central mogelijk niet genoeg mogelijkheden.

 

Dynamics 365 CRM is een betere keuze voor verkoop- en klantenbeheer wanneer bedrijven…

 

 • Een diepere Outlook-integratie nodig hebben

 • Complexe bedrijfsprocessen hebben die workflows vereisen die verder gaan dan wat beschikbaar is in Business Central (bv. leaddistributie naar verkopers)

 • Betere marketingautomatisering, klantenservice, buitendienst, enz. willen

 • Mobiele toegang willen tot alle CRM-functies

 

Gelukkig hebben Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 CRM, als Microsoft-oplossingen, een vooraf gebouwde integratie. Dit betekent dat Business Central-klanten de ERP-functionaliteit kunnen krijgen die ze nodig hebben, plus het volledige spectrum van functies voor verkoop- en klantenbeheer in Dynamics 365 CRM.  

 

Met de Business Central – Dynamics 365 CRM integratie kunt u bijvoorbeeld een volledig offerte-to-cash proces uitvoeren:

 

 • Offertes invoeren in Dynamics 365 CRM met behulp van de prijslijsten van Business Central.

 • Offertes omzetten in orders, met de mogelijkheid om de voorraadbeschikbaarheid van Business Central te zien in Dynamics 365 CRM.

 • Orders verzenden en factureren via Business Central. 

 • Ontvang en boek contant geld op facturen vanuit Business Central.

 • De betaalstatus van facturen bekijken vanuit Dynamics 365 CRM.

 

https://www.abcebusiness.nl/microsoft-dynamics-365-business-central