Experitech
Image default
Zakelijke dienstverlening

Online pennen bestellen: helemaal niet zo eng als het misschien lijkt.

Pennen online bestellen lijkt misschien een beetje eng als je enorm om kwaliteit geeft, maar niets is minder waar: het is zelfs heel makkelijk om online een pen te bestellen. Online bestellen betekent inderdaad dat je je pen niet eerst zelf uit kan proberen, maar consumentenrechten zijn tegenwoordig heel goed beschermd, dus zolang je je pen in Europa koopt kan je de pen altijd terugsturen. En er zijn ook een hoop andere voordelen aan online je pen bestellen: zo is je pen goedkoper, er hoeft immers geen hele winkel onderhouden te worden.

  1. Niet tevreden met je pen? Geen probleem, je kan ‘m gewoon terugsturen

Je hebt vast wel eens van het wettelijke herroepingsrecht gehoord. Dit is een Europese regeling die ervoor zorgt dat je alles wat je zonder het eerst in het echt te zien koopt in ongebruikte staat weer zo terug kan. Iets geldt nog als ongebruikt als je slechts dat hebt gedaan wat nodig is om het uit te proberen. Dus, zelfs bij het Parker pennen bestellen kan je pen zo weer terug. (Hoewel we niet verwachten dat je een pen van Parker terug gaat willen sturen.) Let er wel op dat je bij een winkel bestelt die niet al te moeilijk doet wanneer het over retourneren gaat. Dat ze ergens toe verplicht zijn betekent niet dat ze er niet moeilijk over kunnen doen.

  1. Een webshop is een stuk goedkoper dan een fysieke winkel. En dat merk je!

Een groot voordeel dat webshops hebben ten opzichte van fysieke winkels is dan ze een stuk goedkoper zijn. Dit zorgt ervoor dat het veel makkelijker is om een webwinkel op te zetten. Dit zorgt ervoor dat er veel meer concurrentie zal zijn. En meer concurrentie zorgt voor lagere prijzen en betere service, en dat is nou precies goed voor jou. Ook zorgt het ervoor dat webshops extra diensten gratis aan kunnen gaan bieden. Denk bijvoorbeeld aan graveren. (Let wel: als een pen gepersonaliseerd is kan je geen gebruik meer maken van je herroepingsrecht.)

  1. Het aanbod van een webshop is veel groter

Het is je misschien wel opgevallen dat het in een fysieke winkel veel moeilijker is om nou net dat ene ding dat je wilt te vinden. En je best niet alleen in dat probleem. Een fysieke winkel heeft nou eenmaal beperkte vloerruimte, en zal hier heel efficiënt mee om moeten gaan. Als je een dure pen gaat bestellen is het daarom aan te raden om online te gaan. Dan kan je namelijk met je geld precies de pen kopen die jij wilt, in plaats van wat voor pen de winkel toevallig op voorraad had. Wil je bijvoorbeeld een Cross vulpen bestellen, ga dan online.

  1. Let wel altijd op oplichters

Er zijn online altijd oplichters actief. Het meest basale advies dat we je kunnen geven is: als het te mooi om waar te zijn is is het niet waar. Maar oplichters zijn slinks, dus er zijn nog een paar extra tips. Let op het taalgebruik: oplichters proberen door slechte spelling en grammatica oplettende mensen weg te jagen. Je kan bij een onbekende webshop ook een week wachten met bestellen. Oplichters verdwijnen vaak binnen een week, maar eerlijke webshops blijven doorgaans jaren dan wel decennia bestaan.