Experitech
Image default
Bedrijven

De innovaties in de koeienwereld

De innovaties zijn de laatste jaren flink voorruit geschoten op het gebied van de verzorging van je koe. Als boer heb je natuurlijk niet altijd de tijd om op de hoogte te zijn van de laatste innovaties, maar gelukkig zijn er bedrijven die daar in gespecialiseerd zijn. Voor goed agrarisch advies zou je bijvoorbeeld terecht kunnen bij wijsman.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in de laatste innovaties op het gebied van de stalinrichting van de koe. Ze kunnen helpen met het verbeteren van de verblijfplaats van je koe en bepaalde apparaten aanraden om het leven van de koe nog aangenamer te maken. Dit betekent ook dat de verzorging van de koe een stuk eenvoudiger kan en dit kan je als boer een hoop tijd en geld schelen. Op deze manier houd je zelf ook wat extra tijd over voor andere dingen.

Een goed voorbeeld van iets wat het leven gemakkelijker maakt is een voorkoeler. Een voorkoeler zorgt ervoor dat de melk van de koe gekoeld wordt met behulp van het vee water. Het vee water is over het algemeen gewoon koud. De koelte van dit water kan gebruikt worden om de warme melk koeler te maken. Dit zorgt er daartegenover ook weer voor dat je koud vee water wordt verwarmd door de melk. Dit is voor de koeien en het andere vee ook een stuk aangenamer. Dit is ideaal voor zowel de koeien als de boer.

Er zijn nog een hoop andere innovatie die ervoor kunnen zorgen dat het allemaal net wat makkelijker kan dan dat het nu gaat. Niet iedereen weet natuurlijk precies wat de laatste innovaties zijn en het is dus daarom ook vaak wel een goed idee om wat informatie en agrarisch advies in te winnen bij bedrijven die dat wel allemaal weten. Zo hoef je het zelf niet allemaal bij te houden.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl