Experitech
Image default
Dienstverlening

Wat zijn lockpickers?

Naast slotenmakers zijn er ook nog andere mensen gepassioneerd over sloten, namelijk lockpickers. Lockpickers is een benaming voor mensen die de locksport beoefenen.

Dit is een sport waarbij men probeert sloten te openen zonder daar bij gebruik te maken van een sleutel en meestal gebeurd dit ook schadeloos. Lockpicking heb je vast en zeker weleens voorbij zien komen in een actie film zoals bijvoorbeeld james bond. Vaak proberen ze in deze films het zo realistisch mogelijk na te bootsen maar in het echie is het echt wel even wat lastiger dan zoals het op tv voor bij komt.

Soms kan het uren duren voordat met een slot opent en er is trouwens helemaal nooit zekerheid of je het slot uberhaupt wel open krijgt. Sommige sloten staan erom bekend dat ze enorm lastig te openen zijn. Sommige mensen maken zich zorgen wanneer ze horen dat lockpicking gewoon vrij te beoefenen is in Nederland maar het is dus niets om bang voor te zijn.

Ander methodes zoals een slot open boren of een deur gewoon openen met een breekijzer zijn veel gevaarlijker omdat iedereen het kan en er gelijk zekerheid is dat het slot open kan. Bij lockpicking is dit dus niet het geval omdat je dus echt heel lang moet oefenen voordat je er goed in wordt en zelfs dan is het niet gek als je er een uur over doet.

Dus lockpicking is echt meer voor de liefhebbers, voor degene die sloten bewonderen en het leuk vinden om ze te slim af te kunnen zijn met geavanceerde technieken!

http://www.lockpickwebwinkel.nl