Experitech
Image default
Mode en Kleding

facepainting

Facepainting

U kent het wel. U staat op een festival te dansen en ineens komen er mensen op het podium die wel uit een andere dimensie lijken te komen. Deze mensen zijn met face art omgetoverd tot een buitenaards type wat niet van deze aarde lijkt te komen. Erg leuk natuurlijk om te zien dat dit allemaal mogelijk is. Nog leuker is het om te zien dat dit niet eens zo veel geld kost. Het enige wat wel vrij lastig is, is het zelf doen. Face art is namelijk een vak apart. Het bestaat al sinds de tijd van de Egyptenaren. In die tijd was face art nog een soort van make up. Tegenwoordig hebben we de make up al geaccepteerd en is het eigenlijk vrij normaal geworden. Als opvolger kwam de face art rond de jaren 90. Face art wordt over het algemeen gedaan met schmink maar dat werd nog niet op deze manier gebruikt. Er zit een verschil tussen face art en schminken. Face art is namelijk het compleet wegtoveren van een menselijk wezen. In plaats daarvan wordt er een buitenaards figuur van gemaakt. Dit werd met schmink niet echt gedaan.

De schmink is door de jaren heen flink ontwikkelt. Vroeger was het nog wat waterig en had het weinig expressie. Tegenwoordig is dat anders. Het volume van de schmink is gelijk gebleven maar de dichtheid is vergroot. Erg knap als je daar zo over na denkt. Dit is puur door de kwaliteit van de kleurstof die er voor wordt gebruikt. Deze schmink mag dan misschien wel iets meer kosten, maar in verhouding met de huis, tuin en keuken schmink scheelt het eigenlijk niet veel. Om met de huis, tuin en keuken schmink het zelfde resultaat te bereiken als met de professionele schmink moet je namelijk veel meer potjes kopen.

Een potje met professionele schmink kost al gauw 8 tot 12 euro in web winkels. Dit is in verhouding met leveranciers en gevestigde aanbieders vrij goedkoop. Deze rekenen namelijk vaak 15 tot 20 euro per potje.

Bent u stylist, of styliste? Dan is deze informatie hoogstwaarschijnlijk niet nieuw voor u. Waarschijnlijk zult u het kunnen bevestigen. Het zelfde resultaat zal namelijk nooit behaald worden met de huis, tuin en keuken schmink aangezien hier meerdere lagen van opgeschminkt moeten worden. Doordat u meerdere lagen gaat opsmeren weet u vaak niet meer waar hoe veel lagen zitten. Daardoor ontstaat er vaak kleurverschil.

http://www.facepaintstuff.com