Experitech
Image default
Mode en Kleding

sweater

Sweater

Een sweater is een lange gemoltorneerd katoenen trui met een ronde of V hals. Deze is vaak voorzien van een capuchon. Van oorsprong zijn sweaters van wol en werden ze gebruikt om roeiers warm te houden. Wol is waterafstotend en perfect om op zee te dragen. De naam ontleed zich aan het feit dat je vooral gaat zweten in het kledingstuk. Het werd gebruikt door sporters in verschillende disciplines. Sporters zweten zich te pletter met het idee dat je daar van af gaat vallen. Tegenwoordig weten we dat dat vooral wordt veroorzaakt door het vochtverlies in verband met het zweten. Het wordt dan ook niet meer specifiek gedragen tijdens het sporten maar heeft ook een casual look.

Sweaters 2015

Tegenwoordig worden sweaters nauwelijks nog gebruikt tijdens het sporten. Tijdens buitenactiviteiten worden ze nog gedragen. Activiteiten die niet vallen onder het sporten maar men wel sportief voor de dag wil komen. Denk bijvoorbeeld aan wandeltochten door het bos. In het bos kan het soms kil zijn en door de vele teken die er laatste jaren zijn is het wel belangrijk om goed beschermd op pad te gaan.

Er zijn anno 2015 veel verschillende soorten sweaters in het Engels ook wel Hoodies genoemd. Deze naam zingt ook steeds meer rond in Nederlandse winkels. Er zijn sweaters met capuchons, ritsen, met en zonder voering. En heel belangrijk allang niet meer alleen in trainings-outfit. Veel bekende merken hebben verschillende typen op de markt gebracht in de meest uiteenlopende kleur combinaties al dan niet met plaatjes.

Hoedies bedrukken

Tegenwoordig worden sweaters bedrukt met allerlei plaatjes van populaire figuren of een modieuze tint. Daarnaast zijn er ook veel verschillende kleur combinaties mogelijk. De laatste trend die hip is, is om zelf je sweater te laten bedrukken. Een effe sweater wordt aangeboden en bij de drukker kan je zelf een plaatje kiezen of een tekst die je op je sweater laat bedrukken. Daarbij heb je de keuze uit bedrukken of borduren. Het hangt van het type stof af wat handig is om te gaan gebruiken. De verschillende merken hebben hier op in gespeeld en bieden deze sweaters voor goede prijzen zodat het bedrukken meevalt. De doelgroep is vaak een vereniging die graag uniform gekleed wil gaan. Een logo van de vereniging of sponsor samen met de slogan van de vereniging zorgen voor aandacht en uniformiteit binnen de vereniging. Deze sweaters of hoedies worden niet gedragen tijdens het sporten maar daarom heen. Denk bijvoorbeeld tussen de wedstrijden of tijdens de warming up. Leuke kleding voor een goede prijs van een redelijke kwaliteit.

http://www.shirtsenzo.nl