Experitech
Image default
Vervoer en transport

Voor het eerst op fietsvakantie? Zo bereid je je voor!

Nu het voorjaar weer in aantocht is, beginnen veel mensen al na te denken aan een leuke vakantie in de zomer, of zelfs al in mei. Fietsvakanties zijn en blijven populair, omdat je zo heerlijk zelfstandig onderweg bent. Neem de beste elektrische fiets en je komt overal waar je wil zijn. Ben jij nog nooit op fietsvakantie geweest? Wij helpen je in dit artikel op weg met het plannen van jouw allereerste fietsvakantie.

Route plannen

Als je op vakantie gaat, moet je natuurlijk eerst bedenken waar je naartoe gaat. Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië kennen prachtige gebieden om te fietsen, maar als je voor het eerst op fietsvakantie gaat, kun je ook prima kiezen voor een mooie Nederlandse provincie waar je nog nooit geweest bent. Het kan verstandig zijn om je accommodaties al op voorhand te boeken, zodat je zeker weet dat je altijd ergens kunt slapen. Ga ervanuit dat je per dag gemiddeld 45 km wil fietsen om je vakantie lekker vol te kunnen houden. En wil je toch wat verder weg? Boek dan een taxi Schiphol en neem het vliegtuig naar een land van keuze. Daar kun je vaak lokaal fietsen huren, inclusief de populairste routes.

De technische staat van jouw fiets!

Het zou ontzettend vervelend zijn als je in the middle of nowhere ineens een lekke band krijgt, een trapper verliest of last krijgt van een slappe ketting. Daarom is het verstandig om voor je fietsvakantie even naar de fietsenmaker te gaan om je fiets een goede opknapbeurt te geven. Zo weet je zeker dat je tijdens de vakantie niet voor vervelende onverwachte defecten komt te staan.

Deze dingen heb je sowieso nodig!

Als je op fietsvakantie gaat, zijn er een paar dingen die je sowieso mee moet nemen. Zorg altijd voor een klein fietspompje dat je bij voorkeur aan het frame van je fiets vast kunt maken. Ook is een klein plaksetje een echte must. Fietstassen zijn handig, maar het is nog handiger om met zo min mogelijk gewicht op reis te gaan en alles mee te nemen in een handige grote rugzak. Zorg daarnaast voor een fijne bidon, zodat je altijd en overal water bij je hebt, wat belangrijk is wanneer je veel inspanning levert en zorg dat je een goed regenpak hebt. Je kunt het weer immers niet altijd voorspellen en het kan zomaar zijn dat je ineens in noodweer terechtkomt. Tot slot is een flinke powerbank een goed idee. Als je de hele dag gaat fietsen weet je nooit wanneer je je telefoon weer kunt opladen.