Experitech
Image default
Woning en Tuin

Gietvloer i.c.m. vloerwarming biedt een optimaal comfort

Steeds meer woningen beschikken tegenwoordig over vloerverwarming. Heeft u ook vloerverwarming in uw woning liggen en bent u op zoek naar een goede vloer die op de vloerverwarming gelegd kan worden? Niet alle vloersoorten zijn geschikt, zo wordt laminaat bijvoorbeeld afgeraden. Het laminaathout kan de warmte die de vloerverwarming vrijgeeft niet zo snel opnemen, hierdoor werkt de vloerverwarming niet optimaal. Er is echter ook een vloersoort die perfect werkt i.c.m. vloerverwarming. We hebben het hier over gietvloeren. Deze kunnen zonder problemen op vloerverwarming gelegd worden.

Geringe dikte

Bij het leggen van een gietvloer i.c.m. vloerverwarming wordt de dikte van de vloer beperkt. Deze mag maximaal 5 millimeter bedragen. Tot 5 millimeter zal de gietvloer perfect functioneren met de vloerverwarming, u kunt genieten van een comfortabele vloer.

Bespaar ruimte

Heeft u nog oude radiatoren in uw woon- en slaapkamers staan? Door te kiezen voor vloerverwarming i.c.m. met een gietvloer kunt u een hoop ruimte besparen. De radiatoren kunnen verdwijnen, hierdoor heeft u gelijk meer ruimte over. Daarnaast is de vloerverwarming zeer onderhoudsvriendelijk, net als de gietvloer. Beide gaan in principe levenslang mee, zonder al te veel onderhoud. Lees het maar eens op een gietvloer forum. 

Uw gehele woning

Heeft u in uw hele woning vloerverwarming, ook in het toilet en de badkamer? Geen enkel probleem, een gietvloer kan namelijk in de hele woning gelegd worden. Door de naadloos- en waterdichtheid kan de vloer prima tegen water en vocht. Een antislip laag zorgt ervoor dat u niet snel uitglijdt, dit is vooral in de badkamer een must.